Biciklom na autobus

Biciklom na autobus

Četiri autobusa tih linija su opremljena posebnim nosačima za prijevoz bicikla, a biciklist je dužan korištenje usluge najaviti vozaču, sam postaviti i skinuti bicikl, koristiti isključivo prva vrata autobusa i izvjestiti vozača do koje će se stanice bicikl prevoziti.

Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada i Gradski ured za prostorno uređenje pokrenuli su u suradnji sa Zagrebačkim električnim tramvajem (ZET) pilot projekt kojim se omogućava građanima Zagreba da besplatno prevezu svoj bicikl na autobusnim linijama 102, 103 i 140.

Riječ je o linijama102 (Britanski trg – Mihaljevac), 103 (Britanski trg – Kraljevac) te izvanrednoj autobusnoj liniji 140 za Sljeme, (Mihaljevac – Tomislavov dom). Četiri autobusa tih linija su opremljena posebnim nosačima za prijevoz bicikla, a biciklist je dužan korištenje usluge najaviti vozaču, sam postaviti i skinuti bicikl, koristiti isključivo prva vrata autobusa i izvjestiti vozača do koje će se stanice bicikl prevoziti. Stajališta predviđena za stavljanje i uklanjanje bicikla posebno su označena, a osobe mlađe od 18 godina mogu postavljati bicikl samo u pratnji starije osobe.

Iz ZET-a napominju kako je riječ o pilot projektu tijekom kojega će se prikupljati dojmovi, potrebe i prijedlozi vezani uz ovu uslugu.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni