Biciklom kroz Gospić

Biciklom kroz Gospić

»Očekujemo da će građani i posjetitelji Gospića korištenjem sustava javnih bicikala znatno utjecati na poboljšanje kvalitete života u gradu«, izjavio je gradonačelnik Krmpotić

U nedjelju, 28. lipnja ispred Nextbike stanice na Trgu Stjepana Radića u Gospiću pušten je u rad prvi sustav javnih bicikala u Lici, koji je predstavljen na konferenciji za medije. Okupljenima je u kratkim crtama predstavljen sustav javnih bicikala i način na koji se koristi. Točno u podne krenula je revijalna biciklijada Biciklom kroz Gospić slikovitom stazom Jezero duljine 35 kilometara u kojoj je sudjelovalo više oko 150 biciklista iz Gospića i drugih krajeva Hrvatske. Dolazak u Gospić ekološki osviještenim sudionicima biciklijade podržao je HŽ Putnički prijevoz koji je samo za ovu priliku osigurao 40 % popusta na cijene povratnih karata iz svih dijelova Hrvatske.

Ovom gestom još jednom je dokazano da bicikl i vlak idu ruku pod ruku. Bicikliste je na cilju čekala prava fešta na središnjem gradskom trgu uz domaću janjetinu i druge ličke specijalitete. Svi sudionici biciklijade dobili su na poklon prigodne majice, narukvice, navlake za sjedala bicikala i nextbike poklon bonove u vrijednosti 79 kuna.

Gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić kazao je kako je ponosan što Grad Gospić projektima poput ovog postaje dijelom održivog i ekološkog razvoja. »Ulaganjima u ovakve projekte, Grad Gospić djeluje na dobrobit svojih građana i pridonosi zaštiti prirodnih ljepota grada Gospića i cijele Like. Projekt je u skladu s direktivama Europske unije te čini veliki doprinos razvoju grada i prometne infrastrukture. Očekujemo da će građani i posjetitelji Gospića korištenjem sustava javnih bicikala znatno utjecati na poboljšanje kvalitete života u gradu«, izjavio je Krmpotić.

Projekt pozdravlja i aktualna Miss Zagreba i Zagrebačke županije Iva Butorac, inače rođena Gospićanka. Iva je pasionirana poklonica zdravog života pa joj je bicikl omiljeno prijevozno sredstvo, osobito kada ima obaveze po gradu. Upravo stoga, Iva je oduševljena Nextbike sustavom javnih bicikala koji su dostupni baš tamo gdje su joj najviše potrebni.

Direktor Sustava javnih bicikala d.o.o. Krešimir Dvorski istaknuo je kako je projekt sufinancirao Grad Gospić iz svog proračuna uz 80- postotnu subvenciju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te podršku Generali osiguranja, pokrovitelja police osiguranja opreme. »Kontinuiranim i upornim radom trudimo se pružiti kvalitetnu uslugu javnih bicikala što većem broju građana Republike Hrvatske, a uskoro se nadamo i regije«, najavio je.

Nextbike stanice od sada su dostupne na dvije lokacije u Gospiću na Trgu Stjepana Radića i kod Gradske uprave. Moguće je i naknadno premještanje stanica na druge lokacije za koje građani pokažu interes. Bicikli su dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu, a podršku korisnicima pruža pozivni centar svaki dan od 06:00 do 22:00 sata. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni