Biciklistički dnevnik

Biciklistički dnevnik

(ali ne onaj Davida Byrnea)

ZAGREB, 6. siječnja 2019. – Posljednjeg dana Adventa u Zagrebu kod ulaza u Importanne centar zatekli smo kako je neki srditi biciklist »naglavačke« izbacio dvokotačno prometalo s obližnje »klamerice«. Zaključak: »klamerica« je namijenjena samo za vezanje prometala iskonskih korisnika bicikala, a ne onih koji su odlučili ukrasti parkirališno mjesto kako bi na lukav način besplatno oglašavali svoje apartmane za iznajmljivanje, pa makar se oni dičili i nekakvim egzotičnim nazivom.

Pa kak su samo ti oglašivači danas maštoviti!? No tim marketinškim magovima ovoje pouka da takvo što ipak više ne čine! Iako je crveni reklamni bicikl za cijev »klamerice« vezan samo za okvir, posrijedi je manje vrijedno prometalo pa dijelovi ne nedostaju. Za razliku od primjera na koji smo ranije naišli.

ZAGREB, 19. studenoga 2018. – Na ogradi kod ulaza u Pučko otvoreno učilište Zagreb zatekli smo dva bicikla u prijepodnevnoj ćakuli. Crni se žali plavome, kaže mu kako ga je neki bešćutni razbojnik ogolio »do kosti«. Povadio mu je kotače – prednji i zadnji s kasetom (sa žbicama, obručem, glavčinama i quick release ručicama – za brzo samoposluživanje – pretpostavljamo), nedostaju i neke ručice. Ukratko, odoše stotine kuna. Otužan i bolan prizor. Ne znamo kako je tek vlasniku. Pouka: osim bicikla potrebno je osigurati i kotače i druge dijelove, ako je moguće, a bicikl ne ostavljati bez nadzora preko noći jer vrag (čitaj lopov) nikad ne spava…

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni