Bicikliste u Samoboru očekuju zahtjevni i opasni spustevi

Bicikliste u Samoboru očekuju zahtjevni i opasni spustevi

(Foto: Denis Peroš / BBK Šišmiš)

24. izdanje međunarodne biciklističke utrke XCO Samobor u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš, najstarijeg aktivnog brdsko biciklističkog kluba u Hrvatskoj, održat će se u nedjelju, 18. lipnja, s početkom u 8 sati. Utrka se održava na iznimno atraktivnoj stazi na području park šume Tepec, sa startom i ciljem na glavnom samoborskom trgu.

Staza je među natjecateljima poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju. Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan “balvan” spust te jednako tako zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Osim što nudi atraktivne spusteve, utrka prolazi nekim od najljepših dijelova Samobora – glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, stari grad, Samoborski muzej…

Start kategorija do 11 i 13 godina na rasporedu je u 9 sati, kategorije do 14 i 15 godina startaju u 10 sati, veterani, rekreativci i kadeti u 11 sati, dok je start seniora i juniora predviđen za 13:30 sati. Cjelodnevni program na Trgu kralja Tomislava završava oko 17 sati.

Utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije te se boduje za Kup Hrvatske i Kup Slovenije, a očekuje se oko 300 natjecatelja iz cijele Europe koji već godinama u Samobor dolaze pokazati svoje fizičke i tehničke sposobnosti. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni