Biciklijada Zagreb – Sveta Nedelja

Biciklijada Zagreb – Sveta Nedelja

Udruga „Biciklom do zdravlja“ ove subote, 19. rujna, organizira besplatnu obiteljsku biciklijadu od Bundeka do Svete Nedelje s početkom u 10 sati.

Ova sportsko-rekreativna i javno-zdravstvena manifestacija je organizirana u svrhu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a cilj joj je promovirati aktivan način života te prikazati bicikliranje kao uspješno terapijsko sredstvo. Za sudionike biciklijade pripremljeni su razni zdravstveno-edukativni programi prije i nakon utrke.

Biciklijada s rutom od 20 km će započeti u 10 sati na Bundeku, a dolazak na jezero Kipišće u Svetoj Nedjelji je planiran u 12. Manifestacija će se odvijati pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Grada Svete Nedelje te Doma zdravlja Zagreb-Zapad i stoga će biti popraćena raznim javno-zdravstvenim aktivnostima. Od 9:30 do 10 sati stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provodit će vježbe zagrijavanja, rastezanja i pripreme za utrku.

„Pozivam sve sugrađane da se pridruže ovoj biciklijadi koja je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Ruta staze nije prezahtjevna, a ovom vrstom rekreacije uvelike pridonosimo unaprjeđenju vlastitog zdravlja, ali i čuvamo okoliš te smanjujemo koncentraciju emisije plinova koji ga zagađuju“, izjavio je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda.

Više informacija o Europskom tjednu mobilnosti možete pronaći ovdje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni