Biciklijada “Put bijele rode”

Biciklijada “Put bijele rode”

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i TZ općine Pisarovina pozivaju na 3. biciklijadu „Put bijele rode“ koja će se održati u subotu, 11. svibnja 2018. godine od 10 sati u Pisarovini.

Biciklijadom se želi potaknuti zaštita, očuvanje i promocija bijele rode.

Bijela roda je pokazatelj zdravog života, zdravog tla, zdrave vode i čistog okoliša u kakvom svi želimo živjeti. Roda kao simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika povezuje kulturnu i prirodnu baštinu prekrasne Zagrebačke županije.

Okupljanje je u 9:30 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini a biciklijada započinje u 10:00 sati. Vozit će se prekrasnim predjelima netaknute prirode uz rijeku Kupu do zavičajnog muzeja Donja Kupčina. U zavičajnom muzeju je za sve sudionike organiziran obrok, besplatno razgledavanje muzeja, predavanje o strogo zaštićenoj vrsti rodama, i prezentacija o boravku u misiji u Tanzaniji.

Prijave su na e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 099 409 5514. Prvih 100 prijavljenih dobiva majice.

U slučaju kiše biciklijada se odgađa! (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t