Bez tople vode naselja na zapadnom dijelu grada i dio Novog Zagreba

Bez tople vode naselja na zapadnom dijelu grada i dio Novog Zagreba

HEP-Toplinarstvo će krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština privremeno obustaviti isporuku tople vode od 14. lipnja 2023. do 3. srpnja 2023. Isporuka tople vode bit će obustavljena zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, priopćili su iz HEP-Toplinarstva.

U razdoblju od 19. lipnja 2023. do 26. lipnja 2023. obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba zbog radova na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane (EL-TO) Zagreb. Bez tople vode će biti naselja Trešnjevka, Knežija, Srednjaci, Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun, Vrbani, Voltino, Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica.

Paralelno s navedenim radovima HEP-Toplinarstvo provodi radove u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, zbog kojih će krajnji kupci u naseljima Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica biti bez tople vode do 10. srpnja 2023.

Projektom „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, sufinanciranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže.

Dotrajali vrelovodi će se zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava. Projekt se provodi s ciljem povećanja energetske efikasnosti sustava i sigurnosti opskrbe toplinskom. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura, pojašnjavaju u HEP-Toplinarstvu.

Radovi na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane provode se s ciljem optimiranja postrojenja u kojem se proizvodi toplinska energija za zagrebački centralni toplinski sustav te električna energija za elektroenergetski sustav Zagreba i Republike Hrvatske.

»Radnici HEP-Proizvodnje i HEP-Toplinarstva uložit će maksimalne napore da radove na toplinskom sustavu provedu u što kraćem roku, kako bi krajnjim kupcima osigurali isporuku tople vode«, navode u HEP-Toplinarstvu.

Sve informacije o projektu i popis obustava isporuke tople vode građani mogu pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr.

Iz HEP-a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni