Bespovratne potpore za poduzetnike

Bespovratne potpore za poduzetnike

Za proizvodne djelatnosti moguće je dobiti potporu u iznosu do 100.000 kuna

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Natječaji su otvoreni do 5. svibnja 2022. godine.

»Status jedne od gospodarski najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, Zagrebačka županija ima upravo zahvaljujući poduzetnicima. Koji svojim prihodima posljednjih nekoliko godina, prema analizi FINE zauzimaju visoko drugo mjesto, odmah iza grada Zagreba«, izjavio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. Dodao je kako zahvaljujući tome Županija može dosta novca usmjeriti u gradnju škola, prometnu infrastrukturu i u niz društvenih segmenata. Bespovratnim potporama pak dio toga ‘vraća’ svojim mikro, malim i srednjim poduzetnicima kao poticaj za njihov daljnji rast.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

Potpore za neproizvodne djelatnosti

Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna. Dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu mrežnih stranica, internetske trgovine te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 % ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 % prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15.000 kuna.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na mrežnoj stranici Zagrebačke županije pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti putem e-pošte na uog@zagrebacka-zupanija.hr, za proizvodne i neproizvodne djelatnosti na broju telefona 01/6009-457, a za početak poslovanja na 01/6009-484. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni