Besplatno u Tehnički muzej “Nikola Tesla”

Besplatno u Tehnički muzej “Nikola Tesla”

Tehnički muzej Nikola Tesla obilježava 62 godine od svog osnutka. Tim povodom u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca 2016. biti će posjetiteljima omogućen besplatan razgled. Radno vrijeme Muzeja biti će od 9 do 13 sati.

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav uz dodatna stručna vodstva kroz Rudnik, kabinet Nikole Tesle i Planetarij. Tu je i interaktivna izložba Abeceda novca inicirana od Erste banke i Erste grupe u suradnji s Dječjim muzejom ZOOM iz Beča i Dječjim muzejom Frida&freD iz Graza. Izložba Abeceda novca ove je godine naša najposjećenija izložba koju je do sada vidjelo više od 10.000 posjetitelja.

Za razgled je na raspolaganju i izložba Industrijska arhitektura na rijeci Krki. Izložba je posvećena HE Krka, koja je puštena u rad 28. kolovoza 1895. godine, samo dva dana nakon Adamsove hidroelektrane na slapovima Nijagare. Izložbu su priredili Javna ustanova Nacionalni park Krka u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku.

U 9.30 kreće i vožnja starim zagrebačkim tramvajem iz 1926. godine, muzejskim eksponatom koji će nas u ovo vrijeme Adventa vratiti u doba starog Zagreba. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni