Besplatno po 25 kg soli za posipavanje okućnica

Besplatno po 25 kg soli za posipavanje okućnica

Zbog snijega koji je jutros zabijelio Zagreb obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević danas je obišla Zimsku službu u Centralnoj bazi na Žitnjaku ne bi li se uvjerila u ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme te pripravnost operativnog osoblja.

U kraćem obilasku pridružio joj se voditelj Zagrebačkih cesta d.o.o. Dragan Perić.

Pavičić Vukičević pozvala je sve sugrađane na dodatan oprez kako u prometu, tako i u svakodnevnome kretanju ulicama zbog niskih temperatura i mogućih poledica. Pozvala je građane da zaštite sebe i druge od ozlijeđivanja posipanjem soli ispred vlastitih kućanstava kako bi prostor bio što sigurniji za kretanje.

Zagrebačke ceste jučer su proglasile treći stupanj pripravnosti Zimske službe na području Zagreba, što znači da su 292 ekipe pregledane i stavljene u funkciju, kao i operativno osoblje. Trenutno je na terenu 20 ekipa koje čiste snijeg, od čega četiri na Sljemenskoj cesti, a ostale su raspoređene na područje istočnog dijela grada zbog veće količine napadalog snijega.

»Za predstojeću noć planiramo pripremiti sve ceste za najavljene temperature ispod 0°C kako bi u jutarnjim satima svi sugrađani mogli nesmetano otići na svoja radna mjesta«, izjavio je Dragan Perić.

Sugrađane koji nemaju zaliha soli pozvao je da u bilo koje dana u bazi Zimske službe, Ulica Gordana Lederera 2, besplatno preuzmu vreće s 25 kg soli. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni