Besplatno na koncert Gudačkog kvarteta Sebastian

Besplatno na koncert Gudačkog kvarteta Sebastian

Gudački kvartet Sebastian će nedjelju, 8. 11. u Centru za kulturu i informacije Maksimir održati besplatan koncert za građane. Koncert počinje u 19.30 sati.

Gudački kvartet Sebastian u sastavu Anđelko Krpan, violina, Teodora Sucala, violina, Nebojša Floreani, viola, Zlatko Rucner, violončelo, osnovan je 1982. godine kao Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. godine djeluje pod imenom Gudački kvartet Sebastian.

Godine 1988. kvartet postaje član Međunarodne zaklade Yehudi Menuhin sa sjedištem u Parizu. Osim čestih nastupa u Hrvatskoj, Gudački kvartet Sebastian koncertirao je u Sloveniji, Francuskoj, Sjevernoj Koreji, Italiji, Austriji i Mađarskoj.

Repertoar kvarteta obuhvaća djela od klasike do suvremene glazbe s naglaskom na hrvatskom stvaralaštvu. Praizveli su više djela suvremenih skladatelja, primjerice A. Klobučara, N. Firšta, A. Igreca, D. Bukvića, S. Drakulić…

Program:

  • Nenad Firšt:
    Festivo za gudački kvartet – skladano za 30 godina postojanja Kvarteta Sebastian
  • Ludwig van Beethoven:
    Gudački kvartet u G-duru, op. 18, br 4.
  • Robert Schumann:
    1. gudački koncert u A-molu, op. 41, br 1.

Koncert je besplatan i u skladu s preporukama nadležnih tijela broj mjesta je ograničen. Mjesto se može rezervirati na: nina.vesely.nekic@cki-m.com (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni