Besplatno na fine pečene jesenske plodove

Besplatno na fine pečene jesenske plodove

Djeca će na imanju Udruge Don Kihot imati zadatak s roditeljima sami probati ispeći kestene, kukuruz, tikve i ostale jesenske plodove na roštilju i logorskoj vatri. Tu su i stare seoske igre kao skakanje u vreći, potezanje užeta i igranje najvećeg memoryja na ovim prostorima

Tijekom ovog vikenda (10. i 11. listopada) u vremenu pod 14 do 19 sati na imanju Udruge Don Kihot u Sesvetama organiziraju se jesenske radionice, pečenje jesenskih plodova i jahanje za građanstvo. Svi posjetitelji ovog će vikenda moći uživati u finim jesenskim plodovima i druženju. Iz Udruge pozivaju građane ih posjete ove subote i nedjelje na imanju Don Kihot u Sesvetama (Šimunčevečka cesta) i proslavite s nama jesen. U ovom terminu će biti moguće jahanje za građanstvo (10 minuta za djecu je 30 kuna) dok će radionice, animacija i porcije pečenih jesenskih plodova biti besplatne.

U slučaju kiše, događaj se ne otkazuje nego će se sve planirano održati u unutarnjim prostorijama Udruge na imanju.

Djeca će imati zadatak s roditeljima sami probati ispeći kestene, kukuruz, tikve i ostale jesenske plodove na roštilju i logorskoj vatri.

»Nastavljamo s našim programima u kojima želimo djeci pokazati alternativu asfaltu, trgovačkim centrima i plastičnim igraonicama. Tijekom pečenja će sve saznati o tome kako su jesenski plodovi nastali, koliko im je trebalo da sazriju, kako se pripremaju, i ono najslađe – kakvog su okusa. Uz sve su naravno uključene stare seoske igre kao skakanje u vreći, potezanje užeta i igranje najvećeg memoryja na ovim prostorima«, rekla je predsjednica Udruge Marita Mučić koja poziva sve na druženje.

Od 17. listopada kreće posebna Donkihotovska jesenska škola čiji se upisi otvaraju uskoro. Tijekom pokaznih jahanja, djeci će biti objašnjeno sve oko brige za konje i pripreme za jahanje. Iz prve ruke će moći probati timariti konje, dati im hranu i osjetiti kako je to upravljati tako velikom životinjom.

Donkihotovski kafić za članove Udruge u ponudi ima sve vrste kave, čajeva i sladoleda koji će roditeljima učiniti dolazak na imanje zanimljivijim. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni