Besplatno ljetovanje za djecu i osobe s poteškoćama

Besplatno ljetovanje za djecu i osobe s poteškoćama

Pred zgradom Gradske uprave danas je na sedmodnevno besplatno ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novi Vinodolski otputovala prva grupa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Putnike je ispratio gradonačelnik Milan Bandić koji im je poželio sretan put i ugodno druženje.

»Ovo ljeto otputovat će ukupno 400 djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a danas putuje 152 korisnika iz Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba, Udruge slijepih Zagreb, Udruge za autizam Zagreb, Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Doma za odrasle osobe Zagreb i Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava«, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Riječ je o prvoj i najvećoj grupi koja će besplatno ljetovati. Oni će u Villi Rustici imati tri obroka i jedan međuobrok, stručni nadzor i zdravstvenu njegu, rekreativne, plesne i glazbene radionice kojima upotpunjuju vrijeme.

»Također kao i prethodnih godina ispred našeg Gradskog ureda šaljemo na ljetovanje i djecu iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa. Ukupno je za ljetovanje osoba s invaliditetom izdvojeno 450 tisuća kuna iz proračuna Grada Zagreba«, dodala je pročelnica Galić. (ZG-m)