Besplatno dopunsko za umirovljenike s mirovinama do 1500 kuna

Besplatno dopunsko za umirovljenike s mirovinama do 1500 kuna

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine većinom glasova usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi, a kojom zagrebački umirovljenici s mirovinom manjom od 1500 kuna dobivaju besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

Odlukom je obuhvaćeno oko 15.00 umirovljenika i njima će policu dopunskog zdravstvenog osiguranja plaćati Grad Zagreb. Vrijednost police je 70 kuna mjesečno.

»Kad pročitate prijedlog današnjeg dnevnog reda, upada vam u oči sedam točaka koje čine cjelovit paket mjera, socijalnih, gospodarstvenih itd. Ove mjere treba nazvati pravim imenom a to ime je predizborna politika. Ovim smo mjerama dovedeni u moralni tjesnac: ako glasamo PROTIV, bit ćemo socijalno i uopće neosjetljivi. Ako glasamo ZA, ustvari ćemo glasati protiv volje građana. Ja osobno ne pristajem na ovakvu moralnu dvojbu-ucjenu«, istaknula je nezavisna gradska zastupnica Sandra Švaljek ocijeila je u pojedinačnoj raspravi.

Ocijenila je da su SDP i HDZ napuštanjem sjednice sklopili tihu koaliciju s gradonačelnikom Bandićem i pomogli mu oko usvajanja mjera, »nažalost«.

»Građani time postaju prisilni donatori u ovoj predizbornoj kampanji. Nadalje, poznato je da nema dovoljno novca u gradskom proračunu za dugoročno financiranje spomenutih mjera. Mnogo toga što Bandić želi financirati iz gradskog novca, zapravo bi se trebalo financirati iz državnog proračuna. Jednako tako, ako ove mjere budu usvojene, svi korisnici će vrlo kratko dobivati pomoć koja će im zbog nedostata novca biti vrlo brzo uskraćena«, smatra Švaljek. (mf/bj)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni