Besplatni udžbenici za zagrebačke osnovce i srednjoškolce

Besplatni udžbenici za zagrebačke osnovce i srednjoškolce

Uvodi se i građanski odgoj

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je konferenciji za novinare najavio kako će učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i ove godine dobiti besplatne udžbenike.

Naglasio je kako je Grad Zagreb nabavio gotovo 800 tisuća udžbenika i drugih obrazovnih materijala za oko 100 tisuća učenika, u vrijednosti od 75 milijuna kuna. Od toga je 35 milijuna kuna izdvojeno za osnovne, a 40 milijuna kuna za srednje škole.

Govoreći o pomoćnicima u nastavi, poručio je da je iz Europskog socijalnog fonda povučeno 20 milijuna kuna čime će se financirati 439 pomoćnika u nastavi i tri stručna komunikacijska posrednika za 471 učenika. Uz to iz proračuna će se iz proračuna će se financirati dodatnih 486 pomoćnika u nastavi i tri stručna komunikacijska posrednika za 578 učenika.

“Ukupno će biti angažirano 925 pomoćnika u nastavi, što je najviše do sada i šest stručnih komunikacijskih posrednika za ukupno 1049 učenika s teškoćama u razvoju”, rekao je Tomašević.

Najavio je da će i dalje biti redovan prijevoz za učenike iz škola oštećenih u potresu koji privremeno nastavu pohađaju na drugim lokacijama.

U vrtiće upisano više djece nego lani

Tomašević je izvijestio kako je ove godine za upise u dječje vrtiće zaprimljeno 8663 zahtjeva, oko 200 više nego prošle godine, a upisano je 7086 djece, 500 više nego prošle godine. Najavio je također do kraja pedagoške godine upis u vrtiće još oko 550 djece.

U tijeku su pripreme za uvođenje građanskog odgoja kao izvannastavne aktivnosti, koji bi se, ovisno o iskazanom interesu mogao uvesti već ove školske godine.

U vezi imenovanja članova školskih odbora srednjih i osnovnih škola izvijestio je da se na javni natječaj za 400 mjesta dosad javilo 2300 ljudi.

Za idući tjedan je najavio raspisivanje prvih javnih natječaja za pročelnike Gradskog ureda za upravljanje imovinom, Ured gradonačelnika i Gradski kontrolni ured. Spomenuo je da je raspisan natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak te voditelje podružnica Zagrebačkog holdinga i direktore kćeri tvrtke Zagrebačkog holdinga.

Gradonačelnik je rekao i da će se u najkraćem roku raspisati pozivi za dodjelu gradskih stanova na privremeno korištenje za osobe čija je imovina stradala u potresu i koji su trenutno smješteni u hostelu Arena.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni