Besplatni tečajevi prve pomoći

Besplatni tečajevi prve pomoći

Tako će se sutra 18. rujna i 25. rujna održati besplatni tečajevi prve pomoći za građanstvo u zagrebačkom naselju Siget, na adresi Siget 18a. Tečajevi započinju u 17 sati i trajati će do 20 sati.

Crveni križ upozorava na crnu statistiku koja pokazuje kako svakih 5 sekundi u svijetu umre jedna osoba od posljedica ozljede. Upravo se 13. rujan obilježava kao Svjetski dan prve pomoći, a u obilježavanje tog dana uključio se i Crveni križ Zagreba poticanjem građana na učenje vještina prve pomoći. U Crvenom križu tvrde kako je pružanje prve pomoći čin humanosti, a ne samo vještina zbrinjavanja ozljeda u tehničkom smislu. Tako će se sutra 18. rujna i 25. rujna održati besplatni tečajevi prve pomoći za građanstvo u zagrebačkom naselju Siget, na adresi Siget 18a. Tečajevi započinju u 17 sati i trajati će do 20 sati. Svi zainteresirani za pohađanje tečaja mogu se prijaviti na e-mail ckz@crvenikriz-zg.hr ili igor.bicanic@crvenikriz-zg.hr ili na telefon 01/3777 895

„Ako propustite besplatne tečajeve prve pomoći u navedenim terminima, još uvijek možete osvježiti svoje znanje 20.rujna u Tomašićevoj i Ćanićevoj ulici gdje će se povodom Tjedna mobilnosti prikazati simulacije nesreća sa prikazom zbrinjavanja ozljeda. Simulacije će se organizirati više puta u vremenu od 10:00 do 15:00 sati uz realistično prikazane ozljede“, javljaju iz Crvenog križa Zagreba.

(zg-magazin)