Besplatni razgled Zagreba

Besplatni razgled Zagreba

Prijave za razglede grada nisu potrebne, a mjesto polaska je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića. Dnevne razglede prati maskota Licitarko, a posjetitelji će na Gornjem gradu susretati i likove iz Zagrebačkog vremeplova

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, u subotu 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba poklanja svojim sugrađanima i posjetiteljima besplatne razglede grada i to u: 10, 12, 16 i 21 sat. Dnevni razgledi grada bit će organizirani u tri termina prema sljedećem rasporedu:

  • 10.00 Zaljubljeni Zagreb – 3 vodiča na hrvatskom jeziku, 1 vodič na engleskom
  • 12.00 Zagrebački štikleci – 3 vodiča na hrvatskom jeziku, 1 vodič na engleskom
  • 16.00 Zagrebački štikleci – 3 vodiča na hrvatskom jeziku, 1 vodič na engleskom

Prijave za razglede grada nisu potrebne, a mjesto polaska je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića. Dnevne razglede prati maskota Licitarko, a posjetitelji će na Gornjem gradu susretati i likove iz Zagrebačkog vremeplova. Svaki razgled traje 2 sata i završava na Strossmayerovom šetalištu. U 12.00 sati, na Markovom trgu održat će se i svečana Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije s uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada. Svi ostali programi Zagrebačkog vremeplova uključeni su u proslavu Dana našeg grada, prema ustaljenoj satnici i rasporedu.

Također, TZGZ poklanja sugrađanima i posjetiteljima tematski razgled „Puteni put Zagreba” s polaskom u 20.30 kod zdenca Manduševac. Prijava za razgled grada nije potrebna, a grupa se formira na licu mjesta, do njenog popunjenja. Na kraju razgleda sve sudionike očekuje piće te poklon iznenađenja.

Za kraj, svakako treba spomenuti najsvečaniji dio proslave Dana grada Zagreba, a to je procesija u čast Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba. Procesija će uslijediti nakon misnog slavlja koje će se održati u zagrebačkoj prvostolnici u 19.00 sati te će završiti molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata. (ZG-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni