Besplatni priručnici i za urbane vrtlare u Sesvetama

Besplatni priručnici i za urbane vrtlare u Sesvetama

»Imamo više od 2300 vrtova na 13 parcela u gradu. Zbog velikog interesa za urbane vrtove, projekt planiramo proširiti te pretvoriti nove prostore i parcele u urbane vrtove«, najavio je gradonačelnik

Priručnici Urbano bio vrtlarstvo i ekološki uzgojene presadnice bilja bit će uručeni danas u 18 sati korisnicima parcela gradskih vrtova Sesvete. Isti su priručnici ovih dana već uručeni korisnicima gradskih vrtova Maksimir, Borovje i Sveta Klara.

Priručnici su nastali u suradnji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s ciljem da pomogne ljudima u vrtlarstvu i doprinese boljoj proizvodnji, a podijelit će ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

»Imamo više od 2300 vrtova na 13 parcela u gradu. Zbog velikog interesa za urbane vrtove, projekt planiramo proširiti te pretvoriti nove prostore i parcele u urbane vrtove«, najavio je jučer gradonačelnik tijekom obilaska gradskih vrtova u Svetoj Klari.

Od početka projekta Gradski vrtovi, od travnja 2013. godine, do danas je uređeno i opremljeno 23 ha obradivog zemljišta, odnosno 13 Gradskih vrtova s vrtnim parcelama u Borovju, Savici, Stenjevcu, Prečkom, Sloboštini, Maksimiru te po dva Gradska vrta u Sopotu, Klari, Sesvetama i Podsusedu. (ZG-m)