Besplatni mamografski pregledi na Cvjetnom

Besplatni mamografski pregledi na Cvjetnom

Mamografija je nezamjenjiva slikovna dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija te se preporuča ženama starijim od 40-te godine života

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zajednicom pacijenta oboljelih od raka »Sv. Juraj« te Zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obilježit će Mjesec borbe protiv raka dojke javnozdravstvenom akcijom pod nazivom Dan zdravih dojki. Akcija će se održati u subotu, 17. listopada, na Trgu Petra Preradovića od 10 do 14 sati, s ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja dojki te prevencije i ranog otkrivanja raka dojki.

Tijekom akcije na Trgu Petra Preradovića bit će postavljen mobilni mamograf na kojem će naše sugrađanke moći obaviti besplatni mamografski pregled (bez uputnice). Zbog specifičnosti mamografskog snimanja za sudjelovanje u ovoj javnozdravstvenoj akciji potrebno se unaprijed naručiti na sljedeće brojeve telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“: 01/46-96-309; 01/46-96-393. Nije potrebna uputnica.

Mamografija je nezamjenjiva slikovna dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija te se preporuča ženama starijim od 40-te godine života.

Uz poziv sugrađankama da se u što većem broju odazovu na subotnju akciju i naruče za mamografske preglede, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će Grad početkom sljedeće godine nabaviti još jedan mobilnim mamografski uređaj, kako bi se što više žena podvrglo preventivnom pregledu i na taj način na vrijeme otkrilo bolest koja je izlječiva u ranoj fazi. »Kao i do sada, uređaj ćemo posuđivati za obavljanje pregleda u cijeloj Hrvatskoj onda kada neće biti potreban u Zagrebu«, najavio je gradonačelnik.

U sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv raka, danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatske, po drugi put održana javnozdravstvena kampanja Dan zdravih dojki. Cilj obilježavanja ovog dana je u što većoj mjeri proširiti informacije o tome kako očuvati zdravlje dojki te istovremeno podići svijest o važnosti preventivnih pregleda kod žena i djevojaka diljem Europe. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni