Besplatni liječnički pregledi i radionice u sklopu sajma “Pravo doba”

Besplatni liječnički pregledi i radionice u sklopu sajma “Pravo doba”

Jedna od tema je i zapošljavanje umirovljenika, pa svi zainteresirani za dodatnu zaradu mogu dobiti korisne informacije na ovom Sajmu

Sajam Pravo doba održat će se od 16. do 18. svibnja u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, a donosi brojne aktualnosti i teme koje se tiču življenja u zreloj dobi, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u dvorani Dubrovnik na Zagrebačkom velesajmu.

Zagrebačkli gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako nikada nije kasno da se živi zrelo i zdravo te naglasio kako je posebno zahvalan stomatolozima koji će za trajanja Sajma biti na raspolaganju građanima zrelije generacije za besplatne stomatološke preglede.

Prema riječima direktorice Zagrebačkog velesajma Dine Tomšić, svoje će proizvode i usluge predstaviti 85 izlagača, što predstavlja porast od 16 % u odnosu na prošlu godinu. Ovogodišnji novitet je stomatološki mobilni kombi koji će biti na raspolaganju posjetiteljima koji se besplatno mogu podvrgnuti i malom sistematskom pregledu.

Ponuda Sajma veže se uz lječilišta i toplice, a predstavit će se i brojni izlagači koji nude usluge domova zdravlja, rekla je direktorica istaknuvši kako će Pravo doba započeti nordijskim hodanjem od Bundeka do Velesajma gdje će Sajam svečano otvoriti gradonačelnik Bandić 16. svibnja u 12,30 sati.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić Galić naglasila je kako je Sajam plod osluškivanja potreba građana te je jedan od niza manifestacija čiji je program bogat aktivnostima namijenjenima osobama starije životne dobi. »Jedan od osnovnih problema osoba starije životne dobi je socijalna isključenost i nedovoljno sudjelovanje u društvenim aktivnostima, stoga je naša zadaća pomoći im te ih više uključiti u društvo, a ovaj sajam je jedna od prilika za to«, rekla je.

Jedna od tema je i zapošljavanje umirovljenika, pa svi zainteresirani za dodatnu zaradu mogu dobiti korisne informacije na ovom Sajmu.

Na Trgu kreativnih vještina svakodnevno će se održavati različite radionice: izrada slika tomago tehnikom, radionica s glinom, izrade cvjetnih aranžmana od tkanine, origami radionice, izrada nakita od recikliranog papira i keramike, izrada ukrasnih jastučića itd.

Od događanja tu su još i modna revija Tri generacije – tri gracije te kviz znanja.

Organizator Pravpog doba je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Sajam će biti otvoren od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan.

Sajam se održava u organizaciji Zagrebačkog velesajma te u suorganizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zaklade Zajednički put, a s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni