Besplatni koncerti na Prisavlju kao uvertira u glazbene festivale

Besplatni koncerti na Prisavlju kao uvertira u glazbene festivale

(Foto: M. Štilinović / HRT)

Nakon koncerta na ljetnoj pozornici Sunčane strane Prisavlja posjetitelji će moći pogledati Oskarom nagrađen filma Mediterraneo

Na otvorenoj pozornici uz južnu stranu HRT-a u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja u četvrtak, 2. srpnja s početkom u 20.30 sati moći će uživo pratiti televizijska emisija koja najavljuje ljetne glazbene festivale te uživati u koncertu Simfonijskog orkestra HRT-a i projekciji Oskarom nagrađenog filma. Ulaz je slobodan.

Uoči koncerta, uživo s travnjaka HRT-a u emisiji Ljetni glazbeni festivali 2020 bit će govora o bogatoj ponudi ljetnih glazbenih festivala (Dubrovnik, Osor, Zadar, Rijeka, Split… ) koji će i pod strogim epidemiološkim mjerama, uspjeti iznijeti kvalitetan glazbeni program kako najavljuju njihovi umjetnički voditelji.

Simfonijski orkestra HRT-a i ove godine nastupiti na zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igara i to pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića uz međunarodno proslavljene soliste, sopranisticu Lanu Kos i baritona Željka Lučića, a koncert na Prisavlju biti će svojevrsna najava ne samo njihova koncerta na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama, nego i dijela programa toga festivala.

Simfonijskom orkestru HRT-a i maestru Ivi Lipanoviću pridružit će se Kvartet Papandopulo, koji u Dubrovniku nastupa 16. kolovoza, gdje će samostalno, baš kao i na Prisavlju, predstaviti obrade za kvartet saksofona najpoznatijih tema Gioachina Rossinija. Još jednu obradu iz opernog repertoara, kvartet Bella figlia dell’ amore (Lijepa kći ljubavi) iz Rigoletta Giuseppea Verdija, izvest će uz Simfoničare.

U Dubrovniku će, 24. srpnja, nastupiti i nagrađivani Trio Eusebius. U Zagrebu će pak, na Sunčanoj strani Prisavlja, Tonka Javorović biti solistica u temi i varijacijama Une larme (Suza) Gioachina Rossinija, a Eva Šulić Romanci, op. 50 Ludwiga van Beethovena.

Koncert će zaključiti uvertira opereti Laka konjica Franza von Suppéa.

Nakon koncerta na ljetnoj pozornici Sunčane strane Prisavlja posjetitelji će moći pogledati Oskarom nagrađen filma Mediterraneo. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni