“Besplatni grah smo već platili”

“Besplatni grah smo već platili”

Uoči proslave Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja i tradicionalne podjele graha u Maksimiru, oglasio se gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) poručivši da smo »besplatni Bandićev grah« već platili. Petek se nada da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić godine poštovati higijenske i standarde pri podjeli hrane te da je produljio svoju sanitarnu knjižnicu.

Gradski zastupnik navodi kako se na prošlogodišnju proslavu Prvog svibnja u Maksimiru iz gradskog proračuna potrošilo 980 tisuća kuna, 754 tisuće za namirnice i 225 tisuća kuna za komunalne i tehničke usluge.

»Ako je bilo podijeljeno 60 tisuća porcija, cijena porcije je bila 12,.5 kuna. Navodno je grah fin, a fino je i plaćen«, komentira Petek kojega zabrinjava da se za akciju s grahom koristi novac iz proračunske zalihe.

»Zar nije moguće planirati taj trošak kroz redovno financiranje Ustanove Dobri dom koja priprema i realizira ovu akciju? Već je postala praksa da se troše sredstva proračunske zalihe, što znači nepredviđene namjene, a koja se dodjeljuju odlukom samog gradonačelnika«, kaže Petek i dodaje kako ovo nije izoliran slučaj. (ZG-m)