Besplatne zaštitne maske za Zagrepčane

Besplatne zaštitne maske za Zagrepčane

Iz Ureda gradonačelnika danas su najavili kako će od sutra započeti podjela besplatnih kirurških zaštitnih maski građanima Zagreba.

Obavijest prenosimo u cijelosti:

U svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19, a prema uputama gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Grad Zagreb krenuo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski.

Zaštitne maske (dvije po osobi) se mogu preuzeti od 8 do 20 sati na sljedećim lokacijama:

  • 218 mjesnih odbora Grada Zagreba – Osobama starijim od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području Mjesnog odbora, a što se dokazuje osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.
  • Lokacije Crvenog križa: Ilica 223 i Siget 18a – Korisnici javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.
  • Također, po dvije zaštitne maske će se, od sutra 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba i to na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i  Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom. Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski.

Iz Gradske uprave pozivaju građane da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni