Besplatne sportske aktivnosti za sve učenike zagrebačkih škola

Besplatne sportske aktivnosti za sve učenike zagrebačkih škola

Od sportova u kojima mogu besplatno sudjelovati učenici su: plivanje, tenis, stolni tenis, atletika, biciklizam, hokej na travi, odbojka na pijesku, ragbi, kajak i kanu i mačevanje. Zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj inicijativi učenici koji nemaju mogućnost ići na ljetovanje, moći će se uključiti u interesantne sportske aktivnosti, a bit će to ujedno prilika svima da se možda okušaju i u nekom novom, njima do sad nepoznatom sportu

Školski športski savez grada Zagreba organizira manifestaciju Odmorko ljeto 2013. koja uključuje niz besplatnih sportskih aktivnosti namijenjenih učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Aktivnosti traju radnim danima do 30. kolovoza i odvijaju se na dobrovoljnoj osnovi, uz pristanak roditelja i na vlastitu odgovornost. Preduvjet je da korisnici imaju izrađene iskaznice  Školskog športskog saveza grada Zagreba ili Hrvatskog školskog športskog saveza za grad Zagreb.

Od sportova u kojima mogu besplatno sudjelovati učenici su: plivanje, tenis, stolni tenis, atletika, biciklizam, hokej na travi, odbojka na pijesku, ragbi, kajak i kanu i mačevanje. Zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj inicijativi učenici koji nemaju mogućnost ići na ljetovanje, moći će se uključiti u interesantne sportske aktivnosti, a bit će to ujedno prilika svima da se možda okušaju i u nekom novom, njima do sad nepoznatom sportu.

Ponavljamo, preduvjet za sudjelovanje u aktivnostima jest valjana iskaznica HŠŠZ-a, a djeca i mladi se u aktivnosti mogu uključiti i dok im je izdavanje iskaznice još u tijeku, s obzirom da kao identifikacijski dokument može poslužiti i originalno ovjeren Zahtjev za izradu iskaznica HŠŠS-a i to u trajanju od 30 dana.

Iz HŠŠZ-a napominju da učenici nisu posebno i dodatno osigurani kod osiguravajućih društava te kao organizatori ne preuzimaju odgovornost za eventualne ozljede sudionika aktivnosti prije, za i nakon aktivnosti.

Kako do iskaznice?

Sportski_savez_skolskiZa izdavanje Iskaznice potrebno je otići na web stranicu HŠŠS-a – www.skolski-sport.hr, ili na na web stranice Školskog športskog saveza grada Zagreba – www.skolski-sport-zg.hr  i na njoj potražiti poveznicu „Iskaznice Saveza“ koja će vas dovesti na stranicu za unos podataka za izradu Iskaznice. Ovdje treba ispuniti sve tražene podatke kako bi on-line zahtjev za izdavanje Iskaznice korektno radio. Prilikom ispunjavanja on-line zahtjeva, pratite „Upute za izdavanje iskaznice“  na web stranicama Hrvatskog školskog športskog saveza www.skolski-sport.hr.

Kada ispunite sve tražene podatke i izvršite prijavljivanje, nakon par dana na adresu elektroničke pošte koju ste napisali u zahtjevu, dobit će te ispunjeni zahtjev u PDF obrascu. Taj obrazac ispišete (isprintate, otisnete) u dva primjerka. Oba primjerka trebaju potpisati sve tražene osobe u zaglavlju obrasca, te ih ovjeriti pečatom škole. Jedan potpisan i ovjeren primjerak šaljete poštom na adresu: Hrvatski školski športski savez, 10020 Zagreb, Lanište 11a. Drugi primjerak služi kao identifikacijski dokument najduže trideset dana, koliki je najduži rok za izradu Iskaznice, za sve programe u organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza i Školskog športskog saveza grada Zagreba.

Unutar roka od trideset dana ravnatelj škole i kontakt osoba u školi primit će obavijest putem elektroničke pošte da se Iskaznica može podići u Školskom športskom savezu grada Zagreba.

Zahtjev za izradu Iskaznice može podnijeti učenik ili u njegovo ime obitelj,  prijatelji, nastavnik TZK iz škole ili netko od osoba iz škole koje odredi ravnatelj ili nastavnik TZK.

Iskaznice izdane od Školskog športskog saveza grada Zagreba vrijede, za sve programe u organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza i Školskog športskog saveza grada Zagreba, do datuma njihovog isteka upisanog na dnu prednje strane Iskaznice.

Primjedbe, informacije ili ispravak, eventualno pogrešno unesenih podataka potrebno je poslati putem elektroničke pošte sa svojim imenom, prezimenom, brojem zahtjeva te kratkim objašnjenjem u čemu je pogreška na problem-iskaznica@skolski-sport.hr ili nazvati na telefon 01/6126-140 ili 01/6126-147. (B. J.)

pdfikOdmorko plakat s aktivnostima

Program:

ODMORKO LJETO 2013.

,,PLIVALIŠTA

Samo za plivače

slobodno plivanje uz pedagoški nadzor

01.07. – 30.08.

PVC MLADOST

Veliki + mali bazen

09:00 – 11:00 sati

Športski park “Mladost”, Jarunska 5

ŠRC ŠALATA

Veliki + mali bazen

09:00 – 11:00 sati

Schlosserove stube 2

 

 01.07. – 14. 08.

OBAVEZNE PAPUČE ZA BAZEN!!!

ZIMSKO PLIVALIŠTE „MLADOST“

09:30 – 12:30 sati

Trg Krešimira Ćosića 10

BAZEN UTRINA

Veliki + mali bazen

09:00 – 11:00 sati

Balotin prilaz bb

 

,,IGRAONICE’’

uz stručni i pedagoški nadzor

 

UČENICI NOSE SVOJE REKETE

KORISTE SE VLASTITI BICIKLI

01.07. – 26.07.

TENIS

09:00 – 13:00 sati

slobodna igra

TC MAKSIMIR, I. Ravnice bb

19.08.- 30.08.

BICIKLIZAM

09:00 – 11:00

osnove biciklizma, sigurnost u prometu, natjecanje na velodromu

Biciklistički klub Zagreb

Velodrom, ŠD Zagreb

Kranjčevićeva 4

 

OSIGURANI REKVIZITI

UČENICI NOSE SVOJE REKETE

01.07. – 12.07.

SAMO ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

ATLETIKA

10:00 – 12:00 sati

poduka i programirano vježbanje

Atletski klub Dinamo-Zrinjevac

  1. SRC „Svetice

    2.  SRC ,,Klaka’’

01.07. – 12.07.

STOLNI TENIS

11:00 -13:00 sati

poduka i slobodna igra

Stolnoteniski kub “Merix

Paviljon br. 6, Velesajam

Avenija Dubrovnik 15

 

OSIGURANI REKVIZITI

OSIGURANI REKVIZITI

01.07. – 19.07.

SAMO ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

HOKEJ NA TRAVI

09:00 – 11:00 sati

poduka i igra

Zagrebački hokejski savez

Zagrebački hokejski centar, Zagorska 5

01.07. – 19.07.

ODBOJKA NA PIJESKU

09:00 – 11:30 sati

poduka i igra

Zagrebački savez odbojke na pijesku

RŠC Jarun, Malo jezero

 

OSIGURANI REKVIZITI

OSIGURANI REKVIZITI

02.07. – 11.07.

ZA UČENIKE 5.-8. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA

RUGBY TOUCH

UTORKOM I ČETVRTKOM 11:00 – 12:30 sati

učenje osnova tehnike i igra

Ragbi klub Zagreb

ŠC Rudeš, igralište Ragbi kluba Zagreb,

Sošićka b.b.

01.07. – 02.08.

KAJAK I KANU

10:00 -11:30 sati

stjecanje vještina vožnje u čamcima

Kajak kanu klub “Matija Ljubek”

SRC Jarun, okupljanjeHangar 1 KKK Matija Ljubek

 

OSIGURANI REKVIZITI

08.07. – 12.07.

MAČEVANJE

10:00 – 12:00

Mačevalački savez Zagreba

upoznavanje osnova tehnike mačevanja

  1. Srebrna dvorana – Doma sportova, Trg Krešimira Ćosića 11
  2. Paviljon 25a / galerija, Velesajam, Avenija Dubrovnik 15
  3. Dvorana MK Rapir, Vlaška 71

(PROGRAM JE ORGANIZIRAN U SURADNJI S GRADSKIM UREDOM ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I ŠPORT I ZAGREBAČKIM ŠPORTSKIM SAVEZOM)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni