Besplatne radionice o tajnama prirode

Besplatne radionice o tajnama prirode

Tehnički muzej „Nikola Tesla“ i Udruga HUM (Hrvatske urbane mreže) poziva zainteresirane na radionice istraživanja tajni svijetla koje će se održati 7 i 8. studenog 2015. u izložbenoj dvorani Muzeja. Radionice će se održavati u vremenu od 9 do 12 sati. Drugi ciklus radionica potaknut je velikom posjećenosti i interesom „malih istraživača” za radionice koje su bile održane u svibnju 2015. Radionice su otvorene za javnost i namijenjene djeci od 5 do 10 godina starosti i sudjelovanje u njima je besplatno.

Cilj radionica je upoznati djecu sa znanstvenim pojavama oko nas. Tema događanja je svjetlost, a posjetitelje očekuje desetak različitih interesantnih radionica na zadanu temu. Radionice su koncipirane tako da djeca uče kroz izravno neposredno iskustvo, tj. “iz prve ruke”, kroz igru i aktivno sudjelovanje u procesu učenja, u interakciji s drugom djecom i voditeljima.

Radionice vode školovani prirodoslovci s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom koji će rado odgovoriti na sva dječja pitanja. (zg-m)