Besplatna radionica samogradnje solarnih kolektora

Besplatna radionica samogradnje solarnih kolektora

Zelena akcija će 24. i 25. studenog 2017. godine održati radionicu samogradnje solarnih kolektora. Polaznici i polaznice će na radionici moći naučiti kako uz minimalne troškove mogu sami izraditi kolektor za solarnu pripremu potrošne tople vode. Radionica je besplatna i otvorena za sve. Selekcija polaznica i polaznika će se vršiti na temelju motivacijskog pisma, a rok za prijavu je 19.11. (nedjelja).

Sudionice i sudionici će na radionici naučiti kako sami mogu napraviti kolektor za solarnu pripremu tople vode (radi se o pločastom kolektoru koji služi za grijanje vode, a ne o onom koji proizvodi električnu energiju). Iako su za izgradnju kompletnog sustava za solarnu pripremu tople vode (takvog koji se može komotno priključiti na kućnu slavinu) potrebni još neki elementi, izradom solarnih kolektora u samogradnji moguće je ostvariti vrlo velike uštede. Kolektore koji su predmet ove radionice moguće je napraviti uz pomoć relativno lako dostupnih alata, navode u Zelenoj akciji. K tome za njihovu samogradnju nije potrebno posjedovati nikakve posebne tehničke vještine.

Radionica je dvodnevna. Održat će se u petak (24.11.2017.) od 16:30 do 22:00, i subotu (25.11.2017.) od 10:00 do 18:00.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti elektronski upitnik kojeg možete pronaći na adresi: https://goo.gl/forms/MwIBR119p76n4gGt1. Ispunjeni upitnik treba podnijeti najkasnije do 19.11. (nedjelja) u ponoć.

Na radionici može sudjelovati najviše 20 osoba.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail adresu: eugen@zelena-akcija.hr ili na broj 099 314 9694. (zg-magazin)