Besplatna psihološka savjetovanja za učenike srednjih škola

Besplatna psihološka savjetovanja za učenike srednjih škola

Cilj ovoga javnozdravstvenog pilot projekta je podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima

Grad Zagreb, u suradnji s Domom zdravlja Zagreb- Zapad / Centar za zaštitu mentalnog zdravlja, Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Klinikom za psihološku medicinu KBC Zagreb započinje provedbu pilot projekta Promicanje mentalnog zdravlja.

Cilj ovoga javnozdravstveno-edukativnog projekta je podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima. Mentalno zdravlje mladih prepoznato je kao jedno od odrednica Svjetske zdravstvene organizacije na koje treba staviti poseban naglasak. Ciljna populacija; učenici (390 učenika III. razreda srednjih škola), nastavnici, šira zajednica.

Važno je istaknuti da će u okviru provedbenih aktivnosti učenici i nastavnici biti upoznati i sa mogućnostima besplatnog savjetovanja (bez uputnice) u okviru zdravstvenih ustanova kojih je osnivač Grad Zagreb, te će im biti podijeljen i Informativni vodič namijenjen mladima, a kojega je izradio Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Zagreba.

Javno predstavljanje ovoga projekta održat će se danas u prostorijama Doma zdravlja Zagreb- Zapad / Centar za zaštitu mentalnog zdravlja, Baštijanova 52. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni