Besplatna odjeća za one kojima je potrebna

Besplatna odjeća za one kojima je potrebna

„Dan siromašnih je dan koji ne slavimo, već vas želimo podsjetiti da mnogima treba naša ruka i podrška“, poručuju iz udruge Susjed susjedu pomaže

Na Dan siromašnih, koji se obilježava 17. listopada, udruga “Susjed susjedu pomaže”, od 10 do 14 sati u Šrapčevoj 12, organizira humanitarni sajam tijekom kojeg će se dijeliti odjeća i obuća za sve kojima je to potrebno bez obzira ako nisu u sustavu socijalne zaštite, a pridružit će im se i volonteri iz Studentskog katoličkog centra (SKAC) Palma.

„Dan siromašnih je dan koji ne slavimo, već vas želimo podsjetiti da mnogima treba naša ruka i podrška i da se na taj dan prisjetimo da potrebiti ljudi žive svaki dan u godini, a ne samo taj dan. Svi koji misle da mogu na bilo koji način doprinijeti neka nam se jave ili dođu u naše prostore, biti će nam dragi gosti“, poručuju iz udruge.

Volonteri SKAC-a Palma će 16. i 17. listopada biti na dvije lokacije u Petrovoj ulici u Zagrebu. Na prvoj lokaciji živi samohrana majka s djetetom s posebnim potrebama, kojoj će volonteri u dva dana urediti dio prostora u kojem žive, popraviti grijalicu i dio tavana izolirati stiroporom.

Na drugoj lokaciji, živi trenutno teže pokretna umirovljenica s malom mirovinom, kojoj će volonteri urediti zapušteno dvorište i ožbukati i ofarbati vanjski dio kuće. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni