Besplatna odjeća za one kojima je potrebna

Besplatna odjeća za one kojima je potrebna

„Dan siromašnih je dan koji ne slavimo, već vas želimo podsjetiti da mnogima treba naša ruka i podrška“, poručuju iz udruge Susjed susjedu pomaže

Na Dan siromašnih, koji se obilježava 17. listopada, udruga “Susjed susjedu pomaže”, od 10 do 14 sati u Šrapčevoj 12, organizira humanitarni sajam tijekom kojeg će se dijeliti odjeća i obuća za sve kojima je to potrebno bez obzira ako nisu u sustavu socijalne zaštite, a pridružit će im se i volonteri iz Studentskog katoličkog centra (SKAC) Palma.

„Dan siromašnih je dan koji ne slavimo, već vas želimo podsjetiti da mnogima treba naša ruka i podrška i da se na taj dan prisjetimo da potrebiti ljudi žive svaki dan u godini, a ne samo taj dan. Svi koji misle da mogu na bilo koji način doprinijeti neka nam se jave ili dođu u naše prostore, biti će nam dragi gosti“, poručuju iz udruge.

Volonteri SKAC-a Palma će 16. i 17. listopada biti na dvije lokacije u Petrovoj ulici u Zagrebu. Na prvoj lokaciji živi samohrana majka s djetetom s posebnim potrebama, kojoj će volonteri u dva dana urediti dio prostora u kojem žive, popraviti grijalicu i dio tavana izolirati stiroporom.

Na drugoj lokaciji, živi trenutno teže pokretna umirovljenica s malom mirovinom, kojoj će volonteri urediti zapušteno dvorište i ožbukati i ofarbati vanjski dio kuće. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t