Besplatna lutkarska radionica za kraj ljetnih praznika

Besplatna lutkarska radionica za kraj ljetnih praznika

(Foto: Ilustracija)

Centar za kulturu i informacije Makismir (Švarcova 18) poziva na besplatnu lutkarsku radionicu i pričaonicu bajki koja će se održavati u njihovim prostorijama od ponedjeljka, 2. rujna do petka, 6. rujna 2019. od 10 do 12.30 sati.

Zainteresirani za program mogu se prijaviti putem e-adresu jadranka.kerin@gmail.com do petka, 30. kolovoza. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, dob sudionika i kontaktni telefonski broj.

Djeca od pet do sedam godina u radionicu se uključuju zajedno s roditeljima (mamom, tatom, bakom ili djedom). Starija djeca i odrasli rade pojedinačno ili skupno.

Za lutkarski izraz zainteresirana djeca, a i odrasli na početku rada lutkarske radionice izabiru (pojedinačno i skupno) njima najzanimljiviju kratku narodnu ili autorsku priču (basnu, legendu) za koju izrađuju lutke koje animiraju u lutkarskoj igri ili slikaju mjesta radnje za slikopriču.

Radionica započinje izborom najzanimljivije kratke priče (narodne ili autorske), a nastavlja se kreacijom i izradom te animacijom likova lutaka za lutkarsku igru ili slikanjem mjesta/vremena radnje za slikopriču.

Program završava javnom prezentacijom i razgovorom o viđenom programu sudionika i gledatelja. Program »Na kraju ljeta – lutkarska radionica« poticajan je za one sudionike koji žele nastaviti rad u amaterskoj lutkarskoj družini, a posebno je prihvatljiv za nastavak rada u mješovitim grupama odraslih i djece, zainteresiranih za priče pričane i igrane lutkarskim izražajnim sredstvima.

U radionici može sudjelovati najviše 20 polaznika.

Program je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu te je za sve sudionike besplatan. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni