Besplatan bežični internet u ZET-ovim tramvajima

Besplatan bežični internet u ZET-ovim tramvajima

Zagrebački holdoing provodi pilot projekt u kojemu je moguće besplatno spajanje na bežični internet u tri tramvaja koja često mijenjaju linije. U prvoj fazi ovog projekta provjerava se zainteresiranost putnika.

Takvi tramvaji imaju posebne naljepnice u unutrašnjosti vozila, a cijeli je projekt zapravo nastavak suradnje Grada, Holdinga i Turističke zajednice Zagreba u programu uvođenja interneta na razini grada, prenosi Večernji list.

Ovu je novotariju u posljednih tjedan dana, koliko su tramvaji s besplatnom mrežom u prometu, isprobalo oko petnaest tisuća putnika, a upravo oni upisali su i prve statistike: u vožnji su tako najposjećenije društvene mreže, odnosno Facebook te dopisivanje pomoću Vibera i WhatsAppa, a na trećem je mjestu čitanje novinskih portala.

Besplatni internet u zagrebačkim tramvajima ujedno je i popularizacija internetske stranice ZET-a jer se spajanjem na mrežu korisnik prvo usmjeri upravo na njugdje može pročitati novosti vezane uz prometne informacije, vozni red i eventualna preusmjeravanja autobusa i tramvaja. Projekt bi se uskoro trebao proširiti na veći broj tramvaja.

Besplatni internet zasad je dostupan svima i plaćena karta ili posjedovanje pokaza nije uvjet za njegovo korištenje, a tako će, poručuju iz ZET-a, i ostati.

Projekt u probnoj fazi nije koštao ništa – ni gradsku, ni Holdingovu ni blagajnu zagrebačke Turističke zajednice, no s konačnom implementacijom sustava u sve tramvaje bit će ispostavljen i račun.

Uslugu besplatnog pretraživanja interneta tijekom vožnje u javnom gradskom prijevozu neki su gradovi u Hrvatskoj, poput Osijeka, već uveli, i to prošle godine.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni