Bespilotne letjelice dostavljaju pizzu

Bespilotne letjelice dostavljaju pizzu

Lanac pizzerija Domino’s uskoro će postati prva svjetska tvrtka koja će svoje narudžbe dostavljati bespilotnim letjelicma

Domino’s je u Aucklandu na Novom Zelandu izveo probnu vožnju, a uskoro će krenuti i sa pokusnim dostavama. Cilj im je dostavu bespilotnim letjelicama pokrenuti kao redovnu uslugu do kraja 2016. godine.

Prošle je godine Novi Zeland postao jedna od prvih zemalja u svijetu kojoj je zakonski omogućena komercijalna dostava bespilotnim letjelicama.

“Naši zakoni i regulative omogućavaju idealno okruženje za uporabu bespilotnih letjelica”, rekao je novozelanski ministar prometa nakon pokusnog leta.

Don Meij, izvršni direktor Domino pizza poduzeća, ustvrdio je kako je uvijek govorio da nema smisla da stroj od dvije tone dostavlja narudžbu od dva kilograma.

https://www.youtube.com/watch?v=6_30ubHfSQg

Iz lanca Domino’s poručuju kako postoji mogućnost za testiranje dostave bespilotnim letjelicama i u Australiji, Belgiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Japanu i Njemačkoj. Isporuka bespilotnom letjelicom u Australiji će biti legalna već od rujna ove godine, ali pod uvjetom da je bespilotna letjelica udaljena najmanje 30 metara od kuće.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni