Bernardić: Zagrepčani plaćaju najveće prireze, a djeca u školu nose svoj toaletni papir

Bernardić: Zagrepčani plaćaju najveće prireze, a djeca u školu nose svoj toaletni papir

U stanci sjednice Gradske skupštine, njezin potpredsjednik i čelnik Gradske organizacije SDP-a, Davor Bernardić ustvrdio je kako današnja Skupština jasno pokazuje da se u Zagrebu jedno radi prije izbora, a drugo poslije njih.

Ustvrdio je da građani Zagreba plaćaju najskuplje režije, najskuplji porez, najskuplji prirez u državi dok su brojni zagrebački problemi ostali neriješeni.

»Na prošloj smo sjednici Gradske skupštine imali prilike vidjeti brojne predizborne poteze. Obećavala su se brda i doline, a sada od tih obećanja nije ostalo praktički ništa. Pitanje je hoće li umirovljenici dobiti svoj dio. Djeca moraju nositi svoj toaletni papir u školu, majke su ostale bez 1700 kuna, a zagrebački Jakuševac je i dalje veliko odlagalište smeća (nadam se ne i pred blokadom), a novac građana Grada Zagreba se razbacivao i trošio po Hrvatskoj. Prema tome, pred izbore se obećavalo svašta, a nakon izbora niti jedno obećanje vidi se da nije držalo vodu i žao mi je da je to uopće prošlo na zadnjoj sjednici«, rekao je Bernardić.

Izrazio je žaljenje što i drugi zastupnici nisu postupili kao SDP i HNS te napustili, kako je rekao, »skup Koalicije za premijera« i na taj način su omogućili izglasavanje odluka gradonačelnika i njegove koalciije.

»Da su svi ostali zastupnici napustili Gradsku skupštinu sasvim sigurno neke odluke ne bi prošle i žao mi je da su ostali na njegovom predizbornom skupu«, napomenuo je.

S obzirom da se na sjednici u četvrtak našao Prijedlog odluke o autotaksi prijevozu podsjetio je kako je zahvaljujući SDP-u taksi u Zagrebu postao jeftiniji i kvalitetniji nakon odluke koju je Gradska skupština usvojila prije nekoliko godina.

»Želimo dodatno unaprijediti uslugu taksija u gradu Zagrebu, da on postane još jeftiniji i kvalitetniji, a to možemo omogućiti samo ako omogućimo ljudima da rade – da novi taksisti dođu na tržište. To prije svega znači ukidanje moratorija odlukom koja je danas na sjednici Skupštine«, dodao je Bernardić.

Čelnik zagrebačkog SDP-a smatra da zagrebački taksiji moraju imati zagrebačke registarske oznake. Bernardić je ustvrdio kako se taksistima koji plaćaju porez na motorna vozila u ovom gradu mora omogućiti da u njemu i voze, a onima drugima jer to »nije u redu, niti fer«. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni