Bernardić: Zagreb je ponosan na uspjeh rukometaša

„Cijela Hrvatska i Grad Zagreb ponosni su na vaš uspjeh. Čestitam vam uz uvjerenje da ćete i ubuduće biti u vrhu europskog i svjetskog rukometa“, istaknuo je predsjednik Skupštine te dodao kako Zagrebu treba rukometni dom jer ga hrvatski rukometaši zaslužuju

Hrvatski rukometaši, osvojivši na 23. Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj brončanu medalju, vratili su se danas u Zagreb. Uz navijače u zračnoj su ih luci dočekali predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i predsjednik Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Davor Bernardić je u ime Gradske skupštine i svoje osobno uputio čestitke reprezentativcima na čelu s kapetanom Igorom Vorijem, koji su se borili složno i srčano te Hrvatsku još jednom uveli u pobjedničko društvo. Izborniku Slavku Goluži, Hrvatskom rukometnom savezu te svim članovima stručnog tima zahvalio je i čestitao na uloženom znanju i trudu.

„Cijela Hrvatska i Grad Zagreb ponosni su na vaš uspjeh. Čestitam vam uz uvjerenje da ćete i ubuduće biti u vrhu europskog i svjetskog rukometa. Nakon ovako velikih rezultata, interes za sport raste i to je ono što osigurava kontinuitet. Kad imate kontinuitet, onda je samo pitanje trenutka i statistike kada ćete na jednom od velikih natjecanja osvojiti i zlatnu medalju“, istaknuo je predsjednik Skupštine te dodao kako Zagrebu treba rukometni dom jer ga hrvatski rukometaši zaslužuju.

„Najveća vrijednost svega jest da ste vi uzor mladima i da vaši rezultati potiču djecu da se bave sportom, osobito rukometom“, dodao je.

Predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba te predsjedniku HOO-a na čestitkama je zahvalio izbornik Slavko Goluža ističući kako su ponosni na sve što su napravili jer su i na ovo prvenstvo otišli s velikim motivom i željom da se predstave u što boljem svjetlu.

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončane medalje na Europskom prvenstvu (siječanj 2012.), Olimpijskim igrama (kolovoz 2012.) i Svjetskom prvenstvu (siječanj 2013.).

I ovaj iznimni uspjeh hrvatskog rukometa u nizu dokazuje da zlatna olimpijska i svjetska generacija rukometaša ima svoje nasljednike. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni