Bernardić: Velesajam se sustavno zapušta, kome je to u interesu?

Bernardić: Velesajam se sustavno zapušta, kome je to u interesu?

Predsjednik zagrebačkog SDP-a istaknuo kako prostor koji može biti centar za razvoj, centar za izvrsnost i prostor za start-upove stoji derutan, s uništenom infrastrukturom i paviljonima

Zagrebački SDP-ovci u utorak su održali konferenciju za medije u povodu zahtjeva za preseljenjem radnika Zagrebačkog velesajma koje im ugrožava obavljanje osnovne djelatnosti, koja je, kako navode, ionako već ugrožena otkazivanjem brojnih sajmova i lošim poslovnim odlukama u zadnjih nekoliko godina.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upozorio je da prostor Velesajma koji je zbog procesa širenja grada sve dalje od periferije, a sve bliže centru grada, a koji se prostire na čak 560.000 četvornih metara sustavno zapušta te da grad Zagreb propušta priliku iskoristiti ga na pravi način.

Bernardić je istaknuo žaljenje da prostor koji može biti centar za razvoj, centar za izvrsnost i prostor za start-upove stoji derutan, s uništenom infrastrukturom i paviljonima. Zagrebački SDP-ovci se pitaju kome je u interesu da takav prostor pun potencijala propada ocijenivši to štetnom politikom.

„Predlagali smo znanstveno tehnološki centar Nikola Tesla, tri godine to predlažemo, nije se pomaklo ni milimetra, predlagali smo da se sve uredi novcem iz EU fondova, ni eura, predlagali smo da se potaknu izvoznici i najkreativniji, da im se osigura prostor za rad, ni lipe ni kvadrata, predlagali smo da se prostor uredi za najkreativnije, za naše proizvođače i izvoznike softvera, ništa se nije dogodilo, predlagali smo da Velesajam bude Smart city, no nije bilo pameti”, kazao je Bernardić.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a upozorio je da Velesajam ne smije biti na zadnjem mjestu upravi Holdinga i gradskoj upravi, kao što je danas, čemu svjedoči zahtjev uprave Holdinga da se zaposlenici Velesajma presele kako bi se osigurao ured za zaposlenike Službe javne nabave. U prilog tome ide činjenica da je zahtjev upućen u petak poslijepodne, a rok za izvršenje je bio u ponedjeljak.

„Neozbiljno, bez plana i to je dokaz da je Velesajam našim gradskim ocima na zadnjem mjestu jer tim potezom ugrožava se osnovna djelatnost Velesajma koja je ionako ugrožena, ugroženi su radni uvjeti radnika. Moramo zaštiti radnike u obavljanju osnovne djelatnosti. To je najbitnije, a Velesajam je dokaz da u gradu Zagrebu ne postoji plan za išta”, komentirao je Bernardić novonastalu situaciju. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni