Bernardić: U Zagrebu jedni mogu sve, a drugi ništa

Bernardić: U Zagrebu jedni mogu sve, a drugi ništa

(Foto: Bernardić s potppisima za očuvanje tržnice Borongaj)

»Prošle su dvije godine od donošenja Plana gospodarenja otpadom, 12 godina od obećanja da će se problem otpada riješiti, a napravilo se nije ništa. Slušali smo razne izgovore tko je kriv, Županija, prošla Vlada, SDP, građani. Batman nije uspio riješiti ovaj problem, tko im još treba? Superman?«, upitao je čelnik zagrebačkog SDP-a

Na konferenciji za novinare održanoj u utorak ususret sjednici Gradske skupštine, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na najaktualnije teme.

Bernardić je izrazio nadu i uputio apel da se ne prihvati odluka kojom se ukida Tržnica Borongaj: »U četvrtak se potezom gumice briše borongajska tržnica i ljudi koji već dvadeset godina rade na njoj, prehranjuju obitelji i uredno plaćaju sva davanja, kao da su građani drugog reda! Očito je da u Zagrebu jedni mogu sve, dok drugi ne mogu ništa!«

Komentirao je i Odluku o autotaksi prijevozu koju je zagrebački SDP uputio u proceduru, čija je suština omogućavanje lakšeg ulaska na tržište: »S dozvolama se ne smije manipulirati i ne smije biti privilegiranih. Nitko ne smije imati monopol na taksi prijevoz«. S tim ciljem, pozvao je i ostale klubove u Skupštini da podrže ovaj prijedlog.

Bernardić je pozdravio donošenje GUP-a nakon tri godine čekanja. Istaknuo je kako u ovom prijedlogu postoje brojni problemi, ali da je najvažnije da »građani, koji su čekali Godota, napokon uspiju legalizirati svoje domove«.

Osvrnuo se i na Izvješće o poslovanju Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom. »Prošle su dvije godine od donošenja Plana gospodarenja otpadom, 12 godina od obećanja da će se problem otpada riješiti, a napravilo se nije ništa, i o tome ovo izvješće govori. Slušali smo razne izgovore tko je kriv, Županija, prošla Vlada, SDP, građani. Batman nije uspio riješiti ovaj problem, tko im još treba? Superman?«, upitao je čelnik zagrebačkog SDP-a

Također, istakao je kako se borba za bolje uvjete u zagrebačkim dječjim vrtićima, odnosno poštivanje Državnog pedagoškog standarda, nastavlja, kao i da je zagrebački SDP pokrenuo inicijativu za produženi boravak do 4. razreda osnovne škole, u svim zagrebačkim osnovnim školama ustvrdivši da produženi boravak znači bolje rezultate za djecu, a manje briga za roditelje.

Na pitanje novinara oko preslagivanja Vlade, Bernardić je izjavio kakao bi bilo bolje da su umjesto preslagivanja Vlade, u Zagrebu presložili projekte, tako da umjesto novog mandatara imamo novu žičaru i nove vrtiće. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni