Bernardić: U tri godine u Zagrebu održane svega četiri sjednice Antikorupcijskog povjerenstva

Bernardić: U tri godine u Zagrebu održane svega četiri sjednice Antikorupcijskog povjerenstva

»Da ironija bude veća, na čelu Antikorupcijskog povjerenstva u Gradu Zagrebu je HDZ«, prokomentirao je čelnik zagrebačkog SDP- a

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a, Davor Bernardić na današnoj je konferenciji za novinare održanooj u stranačkim prostorijama u Praškoj komentirao najvažnije točke dnevnog reda nadolazeće Gradske skupštine Grada Zagreba – Prijedlog programa za suzbijanje korupcije u Gradu Zagrebu za 2016. i 2017., te Izvješće o radu gradonačelnika i gradskih upravnih tijela od 1.1.2014. do 31.12.2015.

»Izražavam žaljenje zbog četiri održane sjednice Antikorupcijskog povjerenstva u tri godine. To najviše govori o spremnosti borbe protiv korupcije u Gradu Zagrebu. Naravno, da ironija bude veća, na čelu Antikorupcijskog povjerenstva u Gradu je HDZ. Čvrsto se zalažemo za potpunu transparentnost gradske uprave, za kontrolu proračunskog novca, javnu objavu svih akata i osvješćivanje građana o pravu na informacije o potrošnji svake njihove kune, u svakom trenutku. Više podataka na internetu, znači više novaca za građane!«, istakao je Bernardić.

Izvješće o radu gradonačelnika Bernardić je komentirao kao »izvješće o statusu quo«.

»Ovo izvješće sveobuhvatna je preslika stanja nakon 3. godine mandata. Nije donesen GUP zbog čega mnogi građani još uvijek ne mogu legalizirati svoje nekretnine, nije se riješio problem otpada, nije se zatvorio Jakuševac, nisu napravljene prometnice, škole, vrtići, a jasno je da nema nikakvih većih investicijskih projekata. Ovo je izvješće o potrošnji, a ne o razvoju Grada«, zaključio je Bernardić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni