Bernardić razgovarao o mogućnostima suradnje Zagreba i Međimurja

Međimurje regija poznata po razvijenom poduzetništvu zasnovanom na znanju i inovacijama,  a  Gradska skupština nastoji osigurati preduvjete da se znanstveno-tehnološkom centru “Nikola Tesla” omogući nova infrastruktura koja će potaknuti reindustrijalizaciju i gospodarski razvoj Zagreba

Davor Bernardić i Ivan Perhoč

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić sastao se jučer sa županom Međimurske županije Ivanom Perhočem u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

S obzirom na to da je Međimurje regija poznata po razvijenom poduzetništvu zasnovanom na znanju i inovacijama te visokoj kvaliteti života, a  Gradska skupština Grada Zagreba  nastoji osigurati sve preduvjete da se znanstveno-tehnološkom centru “Nikola Tesla” omogući nova infrastruktura koja će potaknuti reindustrijalizaciju i gospodarski razvoj Grada Zagreba, a u konačnici pridonijeti i poboljšanju kvalitete življenja u glavnom gradu, suradnja dviju regija i razmjena iskustava bile su glavne teme razgovora.

Osim o inovacijama razgovaralo se i o očuvanju tradicijskih obrta. Za sve planove vrlo je važno što više iskoristiti sredstva europskih fondova što se pokazalo ne tako jednostavnim zadatkom, ali uz suradnju lokalne uprave, stručnjaka i drugih gospodarskih subjekata, kvalitetni bi se projekti ubrzo mogli prijaviti na neki od europskih natječaja, zaključili su Davor Bernardić i Ivan Perhoč. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni