Bernardić: Prodaja Vodoprivrede smrdi na kriminal!

Bernardić: Prodaja Vodoprivrede smrdi na kriminal!

»Vodoprivreda, koja će u idućih osam godina ostvariti 200 milijuna kuna prihoda, a iza te osme godine još dodatnih 25 milijuna kuna godišnje, prodaje se za manje od 14 milijuna kuna«, upozorio je

Gradski zastupnici iz redova SDP-a već zadnjih šest godina ne podržavaju gradski proračun jer u njemu ne vide nikakvu viziju razvoja Zagreba, rekao je na konferenciji za novinare u utorak u Staroj gradskoj vijećnici potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je upozorio da je na današnjoj Skupštini na djelu »božićna rasprodaja gradskih poduzeća«.

Naime, šest mjeseci nakon što je s dnevnog reda Gradske skupštine povučena točka o prodaji Vodoprivrede, ta ista točka je sada ponovno došla na dnevni red i to po hitnom postupku »pod potpuno sumnjivim okolnostima«.

»Vodoprivreda, koja će u idućih osam godina ostvariti 200 milijuna kuna prihoda, a iza te osme godine još dodatnih 25 milijuna kuna godišnje, prodaje se za manje od 14 milijuna kuna. Ovako štetna odluka za Grad Zagreb smrdi na kriminal!«, ustvrdio je Bernardić. Poručio je da gradski zastupnici SDP-a ne mogu dopustiti »božićnu rasprodaju gradskih poduzeća«, sve uz pjesmu Zvončići, ne bi li se u ovo doba blagdana, u blagdanskom raspoloženju ugušio glas i utopio u glasanju za gradski proračun.

Komentirajući koaliciju između gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a rekao je da ta koalicije formalno traje već godinu dana, a neformalno još i duže od toga. »Oni sudjeluju i u Vladi Republike Hrvatske te pred svaki proračun prvo najave da ga neće podržati ne bi li u tom procesu do drugog čitanja nešto istrgovali i onda ga na kraju podrže, a cijenu će platiti građani Zagreba«, tvrdi Bernardić. Što se tiče projekata koji su najavljeni u Prijedlogu proračuna za 2017. prokomentirao je da su npr. sljemenska žičara i denivelacija rotora u Remetincu bili dio izborne kampanje 2005., pa onda 2009., pa 2013. a sada će to ponovno biti 2017. »Blago onima koji vjeruju, njihovo je kraljevstvo nebesko«, dodao je Bernardić komentirajući ostvarenje tih projekata.

Aktualnu Gradsku upravu prozvao je zbog nedovoljnog korištenja fondova Europske unije, zapuštenih fasada koje nisu energetski obnovljene, neriješenog pitanja prometnih gužvi, remetinečkog rotora, sljemenske žičare, pitanje paralelne ulice uz Savsku.

Ustvrdio je da Grad Zagreb ima najskuplje režije u Hrvatskoj, ima porez i prirez na dohodak i porezno opterećenje građana koje je najveće, a u isto vrijeme najskuplje uvjete za život«.

»To su sve razlozi zbog kojih ne vidimo niti jednu potencijalnu mogućnost da podržimo gradski proračun«, poručio je Bernardić.

Gradski zastupnik SDP-a Dominik Etlinger rekao je kako je žalosno da je gradonačelnik Bandić zajedno s HDZ-om odbio raspravu o glazbeno-scenskom klubu Jabuka. Smarta da je o tome trebalo raspraviti s obzirom da je tamo preko osvanula ograda koja je uzurpirala više od pola terase i to bez ikakvog rješenja. »Na jedan nasilan i neprimjeren način su zagradili ogradu kluba i tako ugrozili njegovo poslovanje. Riječ je o klubu koji 49 godina posluje u Zagrebu, uveseljava Zagrepčane«, kaže Etlinger podsjećajući da su već ranije zatvoreni i klubovi Lapidarij, Saloon i Kulušić pa se nada da se isto neće dogoditi i s Jabukom. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni