Bernardić otvorio Ulicu Rudolfa Kolaka

Za izniman doprinos u obrani i oslobađanju RH, nesebičnost i hrabrost u najtežim trenucima, bojnik Rudi Kolak odlikovan je najvišim vojnim odlikovanjima

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić bio je u nedjelju, 10. ožujka 2013., u gradskoj četvrti Gornja Dubrava na svečanom otvorenju novoimenovane ulice po branitelju Rudolfu Kolaku te otkrio ploču s nazivom ulice. Dio nesvrstane prometnice, koju su donedavno pripisivali Oporovečkoj, dobila je ime po poginulom branitelju prema odluci Gradske skupštine koja je donesena 20. prosinca 2012., na 46. redovnoj sjednici.  Riječ je o prometnici koja se odvaja iz Avenije Gojka Šuška (južno od Kliničke bolnice Dubrava) u smjeru sjeveroistoka i izlazi na Dankovečku ulicu.

http://skupstina.zagreb.hr
http://skupstina.zagreb.hr

“Rudiju Kolaku i mnogima našim braniteljima imamo dužnost zahvaliti za ono što danas imamo, a to je ostvarenje zajedničkih težnja i snova o slobodi. Žrtva naših branitelja, koji su dali život za Hrvatsku, nije bila uzaludna jer oni su postavili čvrst temelj naše slobode”, istaknuo je predsjednik Gradske skupštine.

U sklopu otvorenja ulice održan je i Memorijalni humanitarni malonogometni turnir – Bojnik Rudi Kolak, koji se organizira i odigrava 8 godina zaredom. Ove godine prikupljala su se sredstva za liječenje devetogodišnjeg dječaka Nike Kneževića.

Za izniman doprinos u obrani i oslobađanju RH, nesebičnost i hrabrost u najtežim trenucima, bojnik Rudi Kolak odlikovan je najvišim vojnim odlikovanjima. Uključio se u obranu domovine od samog početka 1990. godine kao prvi hrvatski redarstvenik, a potom pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 8. lako jurišne brigade Vojne policije i 1. hrvatskoga gardijskog Zdruga. (zg-magazin)

U privitku se nalazi fotografija sa otvorenja. Molimo fotografiju koristiti uz oznaku:

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni