Bernardić ostaje na čelu zagrebačkog SDP-a

Bernardić ostaje na čelu zagrebačkog SDP-a

Bernardić je u prvom krugu unutarstranačkih izbora uvjerljivo pobijedio svoje protukandidate, ministre Gordan Marasa i Miranda Mrsića

Davor Bernardić u nedjelju je ponovno izabran za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a, najvećeg i najmoćnijeg ogranka te stranke u Hrvatskoj. Bernardić je već u prvom krugu unutarstranačkih izbora uvjerljivo pobijedio svoje protukandidate, ministre Gordan Marasa i Miranda Mrsića.

Novi-stari predsjednik GO SDP-a Zagreb došao je nešto prije 22 sata u stranačke prostorije u društvu supruge i ministra zdravlja Raka Ostojića gdje je dočekan pljeskom i čestitkama.

„Demokracija je pobijedila“, poručio je Bernardić okupljenima. On je zahvalio svim članicama i članovima SDP-a koju su vjerovali u njega u protekle četiri godine. „I ja vjerujem u vas“, poručio je. „Večeras slavimo, sutra počinjemo raditi“, rekao je Bernardić. Za Dnevnik HTV-a izjavio je kako su ovi unutarstranački izbori nastavak borbe za bolji Zagreb te nemaju nikakve veze sa nacionalnim izborima.

„Zagrebački SDP će snažno poduprijeti svako nastojanje i premijera i predsjednika stranke i naše vlade da provede sve one stvari koje mora napraviti za hrvatsku budućnost. Mi ćemo kao zagrebački SDP pružiti potpunu potporu našoj stranci da osigura novi mandat na slijedećim parlamentarnim izborima i nadam se da će moji kolege, koji su danas bili moji protukandidati na ovim izborima, također kao ministri dati svoj doprinos tome cilju“, rekao je, dodavši da se zagrebački SDP bori za građane, a ne za prevlast unutar organizacije.

Na upit novinarke HTV-a o tome hoće li nakon „kampanje koja SDP-u ne služi na čast“ u zagrebačkom SDP-u biti mjesta za Gordana Marasa i Miranda Mrsića odgovorio je kako je ponosan na sve članice i članove stranke koji su se suzdržali od blaćenja kandidata  te je pozvao i ostale da se ugledaju na njih. Dodao je kako u SDP- u uvijek ima mjesta za sve ljude sa dobrom idejom i iskrenom namjerom.

Na pitanje novinarke HTV-a o tome je li mu na pobjedi čestitao predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, odgovorio je kako trenutno nema mobitel kod sebe pa ne zna, ali i kako je duboko uvjeren da će to Milanović učiniti.

Prema službenim rezultatima Bernadić je osvojio 64,54 posto (2648) glasova, Gordan Maras 13,87 (569), a Mirando Mrsić 21,60 posto (866) glasova od oko 4100 članova zagrebačkog SDP-a koliko ih se odazvalo na izbore. Potpredsjednike, članove predsjedništva i članove odbora zagrebački SDP-ovci će izabrati kasnije, na konvencijama. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni