Bernardić o nabavci automobila: Svaki populizam je skup

Bernardić o nabavci automobila: Svaki populizam je skup

„Nedavno je gradonačelnik najavio da će štedjeti na vozilima, a sada nabavlja nova. Prosječna vrijednost jednog vozila od skoro pola milijuna kuna teško se može nazvati štednjom“, poručuje Davor Bernardić

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić danas se oglasio povodom nabavke vozila za potrebe Gradske uprave.

„Nedavno je gradonačelnik najavio da će štedjeti na vozilima, a sada nabavlja nova. Prosječna vrijednost jednog vozila od skoro pola milijuna kuna teško se može nazvati štednjom. Na kraju svaki populizam skupo košta. Jedno se govori, drugo misli, a treće radi“, istaknuo je Bernardić i dodao: „mnogi ljudi teško žive i bez posla su, novi skupi automobili za gradsku upravu sigurno im neće pronaći posao“.

Predsjednik GO SDP-a kaže kako je siguran da su uvjeti natječaja za nabavku vozila mogli biti skromniji. Pozvao je odgovorne ljude iz Gradske uprave da ponište natječaj, a za vozila koja su neophodna raspišu novi sa skromnijim kriterijima. „Gradska uprava mora biti svjesna da troši teško zarađeni novac poreznih obveznika te je dužna postupati savjesno, pritom brinući o svakoj kuni“, napominje.

Poručio je kako da bi bio sretniji da su prihvaćeni SDP-ovi amandmani na proračun, jer bi onda domovi za starije i nemoćne bili jeftiniji, a povećao bi se i broj stipendija za socijalno ugrožene studente i učenike. „To je potrebnije od skupih automobila“, rekao je Bernardić.

„To je alternativa koju nudimo, treba brinuti o građanima kojima je potrebno pomoći, umjesto da brinemo u čemu ćemo se voziti“, zaključuje Davor Bernardić.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni