Bernardić: Ništa od denivelacije rotora, novih škola i vrtića

Bernardić: Ništa od denivelacije rotora, novih škola i vrtića

»Građani ovog grada skupo plaćaju nesposobnost Gradske uprave da pokrene europske projekte, a zauzvrat su dobili i ukidanje plana Gračani – Dolje«

Čelnik Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić jutros je na konferenciji za novinare izrazio svoju zabrinutost vezano uz izvršenje proračuna Grada Zagreba i projekte koji još uvijek nisu provedeni. Prozvao je Gradsku upravu da nije sposobna napraviti potrebne planove i sama sebi izdati dozvole nužne za realizaciju projekata.

»Građani pune proračun, a gradonačelnik ga prazni. Od projekata u gradu ne provodi se gotovo ništa. Svjesni smo činjenice da nije realizirano deset vrtića, deset škola i deset sportskih dvorana, a jutros kad sam prošao rotorom shvatio sam da ni od denivelacije rotora nema ništa iako je i to bilo planirano«, ustvrdio je Bernardić.

Bernardić je također ukazao na »nevjerojatan apsurd« u Gradskoj upravi. »Građani ovog grada skupo plaćaju nesposobnost Gradske uprave da pokrene europske projekte, a zauzvrat su dobili i ukidanje plana Gračani – Dolje: uprava je sama napisala plan za koji ne može legalno dobiti dozvole koje sama izdaje. To je dokaz vrhunske nesposobnosti i teško shvatljivog paradoksa. Nadam se da će sada napokon moći izdati dozvolu za donju stanicu žičare koji građani godinama željno iščekuju«, izjavio je kandidat za predsjednika SDP-a.

Uz to se osvrnuo i na pitanje taksista i moratorija na nove dozvole, čijim je ukidanjem SDP iz oporbe omogućio da taksisti rade za sebe, a ne za nekog drugog.

»Iz opozicije smo omogućili obrtnicima u taksi prijevozu da rade za sebe, a ne za gazdu. Gradonačelnik je nakon pola godine loptanja s taksistima na kraju u cijelosti, skupa s HDZ-om, prihvatio naš prijedlog da se ukine moratorij na izdavanje dozvola. Time se omogućio ulazak novih taksista na tržište, koji su do sada morali raditi kao najamna snaga onima s dozvolama, odnosno koncesijama. Riječ je o velikom uspjehu SDP-a za zaštitu prava na rad svih građana i nastavit ćemo s tom borbom«, poručio je Bernardić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni