Bernardić: Kupuju se novi auti, a radnicima otkazuje kolektivni ugovor

Bernardić: Kupuju se novi auti, a radnicima otkazuje kolektivni ugovor

Nabavku novih automobila za potrebe Gradske uprave i Holdinga u četvrtak je u stanci sjednice Gradske skupštine prokomentirao i njen potpredsjednik Davor Bernardić (SDP). On je ustvrdio kako nabavka novih automobila vrijednih 55 milijuna kuna s PDV-om nije primjerena u vrijeme kada se radnicima Zagrebačkog holdinga otkazuje Temeljni kolektivni ugovor.

Najviše je prašine podigao luksuzni automobil kojim bi se trebao koristiti zagrebački gradonačelnik, a koji bi uz dizelski motor od najmanje 230 kW, pogon na sva četiri kotača i zračni ovjes trebao imati vrlo luksuznu unutrašnju opremu.

»Prije svega ja sam za zaštitu radnika u Zagrebu, u svim poduzećima. Kolektivnu ugovor je uvijek dokaz jedne suradnje poslodavaca i radnika. Nije ga dobro jednostrano raskidati i trebalo je razgovarati s ljudima prije raskidanje kolektivnog ugovora. Najgore je štejdeti na radnicima i oštetiti ih u njihovim pravima«, ocijenio je Bernardić. Ako se već radi o uštedama, to se, prema njegovom mišljenju moglo postići na njihov način.

Uštede i učinkovitije upravljanje, kazao je, ovise o Upravi koja bi, prema njegovim riječima, morala razmotriti načine stimuliranja onih radnika koji više rade i daju veći doprinos te destimulacije onih koji ne rade ili ne rade dovoljno.

Ponovio je kako je sramotno da se Antikorupcijsko povjerenstvo sastalo svega četiri puta u zadnje tri godine, što je ocijenio sramotnim. »S druge strane na čelu Antikorupcijekog povjerenstva je HDZ što samo govori koliko je to samo po sebi farsa«, zaključio je potpredsjednik Skupštine. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni