Bernardić: Izgradnja vodovoda u Brezovici i Sesvetama važnija je od fontana

Bernardić: Izgradnja vodovoda u Brezovici i Sesvetama važnija je od fontana

„Svi građani Zagreba koji plaćaju porez i prirez moraju imati pravo na pitku vodu”, kazao je Bernardić

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić najavio je kako će njegova stranka na idućoj sjednici, koja se održava u četvrtak, podnijeti amandman na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o rebalansu zagrebačkog proračuna kako bi se umjesto izgradnje novih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice izgradio vodovod za stanovnike Brezovice i Sesveta.

„Izgradnja novih fontana je ‘šaka u oko’ u vrijeme dok građani prigradskih zagrebačkih naselja Brezovice i Sesveta nemaju niti vodovod”, istaknuo je Bernardić na današnjoj konferenciji za novinare.

Svi koji plaćaju porez i prirez moraju imati pravo na pitku vodu, kazao je Bernardić, a osvrnuo se i na niski postotak povlačenja sredstava iz Europskih fondova, što je, kako kaže, „za gradsko vodstvo nerješiv zadatak kao potraga za Higgsovim bozonom”.

„Dok su novci iz EU fondova u mnogim hrvatskim općinama i gradovima skoro do 50 posto financiranja, u Zagrebu je ono manje od 0,5 promila”, napomenuo je Bernardić koji je dodao da neće podržati rebalans. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni