Bernardić: Građani će 5. srpnja birati između reda i kaosa, korupcije ili poštivanja zakona

Bernardić: Građani će 5. srpnja birati između reda i kaosa, korupcije ili poštivanja zakona

“Deficit veći od Sanaderovog, gospodarski pad koji će biti neslavni rekord svih vremena s više od 40 milijardi kuna i državni dug nikad veći u hrvatskoj povijesti – 315 milijardi kuna slika je Hrvatske koju HDZ ostavlja“, upozorio je Bernardić

Ivana Vranješ

Gradskoj organizaciji SDP-a Zagreb u subotu je pristupilo stotinjak novih članova. U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu članske iskaznice su uručili predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, koji su novim članovima zaželjeli puno aktivnosti u radu na boljitku Hrvatske.

„Ponosan sam što vidim da SDP-u pristupaju ljudi, da žele biti dio promjena koje će se u Hrvatskoj vrlo brzo početi događati. To što smo danas u Zagrebu primili stotinjak novih članova je potvrda da smo svaki dan sve jači, da ljudi prepoznaju energiju, ideje i rješenja koja SDP nudi”, izjavio je šef zagrebačkog SDP-a. Naglasio je SDP, za razliku od HDZ-a, napravio program i ponudio građanima rješenja. U svom govoru Maras je ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića za kojeg je rekao da je pisac HDZ-ovog programa prozvao za dvije velike afere – vjetroelektrane i Inu.

„Ćorić je dozvolio da našu naftu izvozimo u Mađarsku, da se tamo derivira, da Mađari zarađuju na nama. Umjesto da se ulaže u Rafinerije u Sisak i Rijeku imamo situaciju da se to ne radi i Mađari se bogate na našim prirodnim rudnim bogatstvima”, kazao je Maras. Izrazio uvjerenje da će nakon 5. srpnja Hrvatska imati novu Vladu i što je najvažnije krenuti prema naprijed, a tome su kako je rekao garancija i novi članovi SDP-a sa svojim idejama.

„Vrlo je važno da svaki glas, svaku moguću podršku dobije koalicija koju SDP predvodi, jer to je jedina mogućnost da se u Hrvatskoj promjene dogode”, istaknuo je Maras. Smatra da upravo Zagreb može donijeti prevagu na parlamentarnim izborima te je pozvao Zagrepčane da svojim glasom pomognu Restart koaliciji u promjenama.

Čelnik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić spomenuo je da je SDP u kriznim trenucima dva puta oporavljao Hrvatsku te će to učiniti i treći puta.

„Nastavit ćemo mijenjati ovu zemlju, ali ovaj puta u nikad gorim i težim uvjetima”, rekao je Bernardić. Ustvrdio je da HDZ bježi na izbore kako bi pobjegao od odgovornosti za kaos i krizu koju će ostaviti za sobom u Hrvatskoj. „Deficit koji će samo u pola godine biti veći od Sanaderovog deficita za cijelu godinu, gospodarski pad koji će biti neslavni rekord svih vremena s više od 40 milijardi kuna i državni dug nikad veći u hrvatskoj povijesti – 315 milijardi kuna. To je slika Hrvatske koju HDZ ostavlja“, upozorio je Bernardić.

Dodao je da je odgovornost SDP i njegove koalicije da se ne odgađaju stvari, nego da se uhvati u koštac sa svim izazovima i problemima nakon izbora 5. srpnja, da se između ostalog donese Zakon o obnovi Zagreba i omogući dostojanstveni povratak ljudima u domove koji su oštećeni u potresu.

Bernardić je rekao da je zadatak Restart koalicije kada dođe na vlast da digitalizira zemlju kako bi bilo konkurentnije gospodarstvo i veća kvaliteta života građana, ali i kako bi sve bilo transparentnije, jer se radi o jednom važnom alatu u borbi protiv korupcije.

„Građani od izbora 5. srpnja očekuju promjene i budućnost za svoju djecu. Naš zadatak je osigurati promjene, jer je SDP sa Restart koalicijom u ovom trenutku jedina alternativa lošoj i korumpiranoj vlasti. Izbor 5. srpnja je jednostavan ili red ili kaos, ili korupcija ili poštivanje zakona, ili ostanak HDZ-a na vlasti ili Restart koalicija predvođena SDP-om“, poručio je Bernardić koji je pozvao građane da izađu na izbore.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni