Bernardić: Čini mi se da su obećanja o novim vrtićima i školama bila predizborni trik

Bernardić: Čini mi se da su obećanja o novim vrtićima i školama bila predizborni trik

Predsjednik zagrečakog SDP-a je naglasio zabrinutost zbog sve većeg zaduženja Grada Zagreba i pada investicija, te nedostatka volje za realizaciju bitnih projekata poput novog rotora i sljemenske žičare

Oporbeni zastupnici su na jučerašnjoj sjednici Odbora za kontrolu izrazili svoje nezadovoljstvo prijedlogom proračuna za 2016. godinu zbog nedostatka transparentnosti i izostanka najavljenih projekata.

Predsjednik Odbora za kontrolu Davor Bernardić potaknuo je pitanje netransparentnosti proračuna koja se očituje kroz izostanak detaljnije razrade proračunskih stavki. „Zaista ne razumijem zašto se stvari skrivaju, osim ako se nešto ne želi sakriti. Iz ovoga se ne može vidjeti što se proračunom planira. Ne vidim razlog zašto se zastupnicima nije dala četvrta razina razrade proračuna kako bi mogli vidjeti što u njemu zaista stoji”, izjavio je Bernardić.

Naglasio je kako u prijedlogu nema obećanja gradonačelnika poput izgradnje 10 novih vrtića, 10 novih škola i 10 novih dvorana te dodao da mu se čini da je bilo riječ o predizbornom triku.

Bernardić je ponovno iskazao nezadovoljstvo radom Ureda za programe i projekte Europske unije. „Prošle su dvije i pol godine od osnivanja ureda koji godišnje troši četiri milijuna kuna za plaće zaposlenika, a u 2016. godini planiraju povući samo 3 milijuna kuna iz EU fondova. Što radi taj Ured i čemu uopće služi?” zapitao se predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Također je naglasio zabrinutost zbog sve većeg zaduženja Grada Zagreba i pada investicija, te nedostatka volje za realizaciju bitnih projekata poput novog rotora i sljemenske žičare.

Sjednica Gradske skupštine održat će se u utorak, 1. prosinca. Klub zastupnika SDP-a neće podržati ovakav prijedlog proračuna, no on je tek na prvom čitanju, pa o Gradu ovisi hoće li do drugog čitanja napraviti korekcije prema prijedlozima oporbe. (I.C)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni