Bernardić: Borongajska tržnica izbrisana je potezom gumice

Bernardić: Borongajska tržnica izbrisana je potezom gumice

Većinom glasova zastupnika zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je usvojena odluka kojom se s popisa lokacija na kojima je omogućena stalna prodaja neprehrambenih proizvoda briše lokacija Borongaj. Riječ je o lokaciji, odnosno dijelu uz južnu ogradu stadiona Maksimir do Budakove ulice te će štandovi od tamo morati biti uklonjeni.

Prema obrazloženju, o čemu je govorio i gradonačelnik Milan Bandić zakupcima koji su pordavali na tom prostotu dobit će zamjenske lokacije kako bi i dalje mogli obavljati svoju djelatnost, a oslobođeni postorće se urediti kako bi se prilagodio Sportsko-rekreacijskom centru Svetice.

Prodavači bi uskoro trebali isprazniti plohu na kojoj se prodaje od tekstila do sitnih kućnih potrepština te preseliti na neku drugu lokaciju ili u najgorem slučaju zatvoriti svoj mali obrt i otići kući.

Potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić (SDP) je ustvrdio je da se ovom odlukom »potezom gumice briše tržnica Borongaj i ljudi koji tamo rade i prehranjuju svoje obitelji te urdno plaćaju sva davanja«.

Njegov stranački kolega, gradski zastupnik Zvane Brumnić ustvrdio je da se prvo trebala naći nova lokacija za te ljude, a tek onda ova ukinuti.

Zakupnici su ovih dana razgovarali s gradskim vlastima. Rečeno im je da na Borongaju mogu ostati do 1. rujna te da će se dotad naći nova lokacija za njih. Govori se da bi to moglo biti na potezu Dubrava-Sesvete.

Zasad nije posve jasno što će se desiti s borongajskom tržnicom, odnosno dokad zakupci štandova smiju tamo ostati. U skupštini su se mogla čuti dva datuma, 1. rujna i 1. prosinca. Ono što je jasno je to da nije postignut nikakav konačan dogovor te da se još uvijek nije pronašlo zamjensko rješenje. (M. F.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni