Bernardić: Bandić našim idejama pokušava osvojiti birače

Bernardić: Bandić našim idejama pokušava osvojiti birače

»Nadamo se da će do kraja svog mandata gradonačelnik prihvatiti još neke naše prijedloge koji su temelj istinske socijalne politike«, zaključio je Bernardić

U posljednjih nekoliko dana u medijima smo imali prilike čitati o sazivu tajne sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja bi trebala odlučivati o najnovijem gradonačelnikovom prijedlogu. Gradski zastupnici tako bi se 31. kolovoza trebali izjasniti podržavaju li inicijativu kojom bi se iznos dopunskog osiguranja za zagrebačke umirovljenike financirao iz gradskog proračuna.

Međutim, iz Gradske organizacije SDP-a upozoravaju da je gradonačelnik Milan Bandić propustio naglasiti da je taj upravo taj prijedlog još u svibnju iznio zagrebački SDP na čelu s Davorom Bernardićem. SDP-ov prijedlog nastao je kao odgovor na najavljeno poskupljenje cijene dopunskog osiguranja, što bi dodatno pogodilo najugroženije građane, koje većim dijelom čine umirovljenici. »Gradonačelnik Bandić tada nije pokazao prijeko potrebno razumijevanje i dokazao je da su njegovi navodi o radu i brizi za građane predizborni trikovi«, ocjenjuju SDP-ovci.

»Drago nam je da je gradonačelnik Bandić ipak prepoznao važnost ovog prijedloga koji će puno značiti za naše umirovljenike. Istovremeno, žao nam je da je to gradonačelnik učinio tek sada, u jeku predizborne kampanje kako bi osigurao još pokoji glas. Sjetimo se samo nedavne najave o neselektivnoj podjeli besplatnih priključaka za vodu dok neka naselja nemaju ni potrebnu infrastrukturu. Takvi potezi onemogućuju da Grad Zagreb vodi još osjetljiviju socijalnu politiku prema svojim najugroženijim građanima«, poručuje čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Podsjećaju kako je zagrebački SDP iznio niz prijedloga čije bi usvajanje znatno olakšalo život starijim sugrađanima. Neki od njih su: vraćanje cijena staračkih domova na onu iz 2013. godine, što je gradonačelnik odbio, besplatan prijevoz za sve umirovljenike i jeftinija karta ZET-a za radno intenzivna zanimanja (primjerice čistačice). »Riječ je o jednostavnim mjerama koje puno znače za naše građane, ali za koje nije pokazan interes. Nadamo se da će do kraja svog mandata gradonačelnik prihvatiti još neke naše prijedloge koji su temelj istinske socijalne politike«, zaključio je Bernardić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni