Berlusconi odslužuje kaznu pomažući oboljelima od Alzheimera

Berlusconi odslužuje kaznu pomažući oboljelima od Alzheimera

Bivši talijanski premijer lani je osuđen na četiri godine zatvora. Kazna je kasnije zamijenjena za godinu dana društveno korisnog rada, pa će bivši talijanski premijer, koji je prošle godine izbačen iz parlamenta, morati godinu dana jednom tjedno raditi u katoličkom hospiciju

Milijarder i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi počeo je danas odsluživati kaznu društveno korisnog rada, na koju je prošle godine osuđen zbog utaje poreza. Berlusconi je lani osuđen na četiri godine zatvora. Kazna je kasnije zamijenjena za godinu dana društveno korisnog rada, pa će bivši talijanski premijer, koji je prošle godine izbačen iz parlamenta, morati godinu dana jednom tjedno raditi u hospiciju za pacijente oboljele od Alzheimerove bolesti. Iz katoličkog hospicija Cesano Boscone u blizini Milana poručili su kako neće dozvoliti Berlusconiju da svoj društveno korisni rad iskoristi za osobno razmetanje pred svjetskim medijima te da će ga tretirati kao i svakog drugog pomoćnika.

Njegovo uvođenje u posao će biti „postepeno“ da bi se on i stariji pacijenti mogli naviknuti jedni na druge, izjavio je za list Republika tamošnji voditelj odjela za njegu Massimo Restelli. „Ići ćemo korak po korak da ne bi bilo grešaka. On bi mogao radi puno toga. Mogao bi pomagati oko posluživanja obroka, što nije lako jer ponekad morate posjesti pacijenta da bi mogao jesti“, izjavio je on.

Restelli je dodao kako se od svih, pa tako i od Berlusconija, traži da budu poslušni i ne padaju u očajanje. Berlusconi je u intervjuima govorio da sprema „veliko iznenađenje“ i nagovijestio je mogućnost većeg posvećivanja oboljelima od Alzheimera, navodi AFP.

„Mislim da ću ostati duže nego što moram. Spremam veliko iznenađenje. Za samo 10 dana sam naučio različite metode liječenja koje se mogu primijeniti“,kazao je 77-godišnji Berlusconi u jednoj radijskoj emisiji.

Emilio Fede, koji je osuđen zbog toga što je nabavljao prostitutke za Berlusconija, rekao je da njegov prijatelj nije zabrinut zbog društveno korisnog rada. „Berlusconi se pažljivo priprema i uči sve o Alzheimeru. On će dobro i humano obavljati posao“, kaže Fede, dodajući da će Berlusconi društveno koristan rad posvetiti svojoj majci Rosi. „Ona je bila veoma važna osoba u njegovom životu i uvijek je brinula o starijim ljudima“, rekao je Fede, a prenio Blic. (ZG-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni