Belišće domaćin međunarodnog turnira u sambu

Belišće domaćin međunarodnog turnira u sambu

Ove godine u svibnju je Zagreb bio domaćin Europskog sambo prvenstva gdje su hrvatski reprezentativci postigli zapaženi uspjeh, a da je sambo sport u punom zamahu u Hrvatskoj pokazuju i mnoga odličja sa velikih natjecanja, i u juniorskim i seniorskim kategorijama

Belišće će uskoro postati domaćin međunarodnog sambo natjecanja u sportskoj i combat kategoriji koje će se održati 21. studenoga. Ljubitelji borilačkih sportova Slavonije i Baranje unazad dvije godine imaju priliku trenirati sambo, a Sambo akademija osnovana je u Osijeku. U sklopu Akademije, jedine takve vrste u Hrvatskoj, u Slavoniji djeluju tri kluba, čija je centrala u Sambo klubu Belišće na čelu s predsjednikom Christianom Uskokovićem.

U Sambo akademiji radi pet licenciranih trenera, od kojih tri za sambo i combat sambo, profesionalni trener boksa i licencirani trener kick boxa, a Akademija je članica Sambo saveza Hrvatske i Međunarodnog sambo saveza (FIAS).

Sambo klub Belišće, kao i onaj u Osijeku, sastoji se od dva dijela, sportskog samba i combat samba. Sportski sambo je vještina u kojoj nema udaraca i tim dijelom se motivira djecu i mlade kako bi se priključili. Sportski sambo potiče samopouzdanje u mladih, razvija motoriku, potiče natjecateljski duh, druženje s ostalim vršnjacima, razvija toleranciju i uči mlade upornosti koja se može primijeniti na sve aspekte života.

Da ovaj pristup nosi rezultate pokazuje svakodnevni upis novih članova i redovan program u belišćanskom vrtiću gdje ujedno treniraju najmlađi hrvatski sambisti.

Ove godine u svibnju je Zagreb bio domaćin Europskog sambo prvenstva gdje su hrvatski reprezentativci postigli zapaženi uspjeh, a da je sambo sport u punom zamahu u Hrvatskoj pokazuju i mnoga odličja sa velikih natjecanja, i u juniorskim i seniorskim kategorijama.

Dosad su održana već dva državna Sambo prvenstvu u Belišću. Sambo savez Hrvatske prepoznao je kvalitetu rada Sambo akademije Slavonije te je nakon nepune godine rada Belišćanima i Sambo akademiji Slavonije povjerena organizacija državnih prvenstava.

Prema riječima Christiana Uskokovića, predsjednika Sambo akademije Slavonije osim želje za sportskim uspjesima ovo je i prilika svim ljubiteljima ove borilačke vještine za druženjem i učenjem.

Natjecanje počinje u 12 sati, nakon prijave natjecatelja, vaganja i ždrijeba. (zg-magazin)